Tuesday, 25 January 2011

Pteromerhanophobia

Saya ni kalau ada chance aje, suka survey ticket flight. Memang dah jadik habit. Dulu survey ticket KCH-JB-KCH atau KCH-KL-KCH. Sebab tu saya selalu jugak dpt ticket yg agak murah. Memang dalam MOU sebelum kawin, saya NAK balik mengadap parents saya at least sekali dalam tiga bulan. So, haruslah usaha carik yg murah-murah gitu.


Dulu saya prefer naik flight warna biru (kalau jumpe ticket murah la), sebab kalau naik flight warna merah, kena beratur panjang2, org beratur sebab nak amik seat depan2 sekali or belakang2 sekali, senang nak keluar flight katanya. Kalau naik yg warna merah, kena bayar kalau nak masuk cepat kan?
Pandai kan diorg? Lagipun, kalau naik yg biru, nanti dpt extra 5kg kalau ada silver Enrich kan? Boleh la aku dok mengangkut barang kann? Ko ingat kek lapis/udang kering/belacan bintulu tak berat dek nonnn???


Sekarang pulak, selalu la survey ticket raya. Survey dulu, kang kewangan dah kukuh baru leh beli. Echehh, dgn harapan lepas Easter holiday, kukuh la kewangan kannn? Awal tahun begini, kena bayar TV licence, Roadtax, M.O.T, air utk setahun dan insurance kereta yg unsangkarable punya gila mahal.


Kalau nak murah, kena la amik yg transit sini sana. So, total hours in journey jadik panjang la. Kalau direct flight from LHR-KUL/ STN-KUL adalah 13jam. So, kalau naik Emirates, transit di Dubai, total hours adalah paling kurang 18jam. Kalau nasib ko tak baik, dpt journey yg total hours adalah 30jam, matikla bosan kan?



Ada baca Moscow airport kena bomb? Isk, scary mary la pulak. Kalau naik Sri Lankan airlines (ticketnya boleh tahan murah tau!), transit dkt Colombo, isk takut juge. Macam semua airport je menakutkan. Itu baru tang airport. Tambah- tambah lagikla phobia kalau manusia macam saya yg suka beno menengok Air Crash Investigation program. Macam - macam dah dalam otak ni weyy!!! Tu yg kes Airasia skidded dkt KIA tu? Tak ke menakutkan.


Takut!

Photobucket

10 comments:

DeLancrettLurpak said...

testing.. boleh komen ke idok ni!!!

Heidi Shafiq said...

berserah je la.. :)

DeLancrettLurpak said...

Heidi Shafiq: Mmg diluar kawalan kita kan? So, tawakkal saja lahh..

Saya suka entry awak pasal makan lipas.. heheheh

melissa said...

Hye akak,

Tak kiralah naik apa, janji murah n sampai (mode marah). Saya nie nak balik kalau tade emergency, rasanya 4 tahun tak balik tau!! Tiket dah la mahal. Hari tu balik usd1700!! (bila nk dapat beli gucci macam nie?)

hehehe jangan marahhhhh muah muah muah hehehe

aliaaroslan said...

melissa - mahalnya teket....

kak mimah - nanti kalo jumpa yang murah, roger eh. hehe..

nuriL said...

'air crash investigation'
perh mmg wat phobia jap nk naik flight

DeLancrettLurpak said...

Farrah: Akak tak marah pun sebab nanti bulan 8 akak boleh ambik gambo makan lemang freshhh!!!Kau ado? Hahahhahahah

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: hari tu ada yg murah, tapi duit tak berapa ada kekdahnya kannn.

GBP1280 return for the three of us.. okla kan?

DeLancrettLurpak said...

Nuril: Perhhh, scary oii.. kalau ada turbulence tu, rasanya macam nak gugur jantung patik!!!

aliaaroslan said...

dapat banyak tu, ok sangat kak..

Related Posts with Thumbnails