Monday, 17 January 2011

New Zodiac Signs and Chinese Gender Chart

Korang suke tgk Zodiac? Saya tak. Tapi agak kagum sebab ramai kecoh pasal the sign change. Instead of 12 zodiac signs, sekarang sudah ada 13. Quoted from here, the change is due to  our Earth has shifted it’s position resulting in rearrangement of Zodiac signs and the upcoming of a 13th one “Ophiuchus”.


The New Zodiac Signs Chart 2011
Capricorn January 20- to February 16
Aquarius February 16 to March 11
Pisces March 11 to April 18.
Aries April 18 to May 13
Taurus May 13 to June 21.
Gemini June 21 to July 20
Cancer July 20 to August 10
Leo August 10 to September 16
Virgo September 16 to October 30
Libra October 30 to November 23
Scorpio November 23 to November 29
Ophiuchus November 29 to December 17
Sagittarius December 17 to January 20


Saya macam (korang kena imagine saya ckp "saya macam" pastu diammm), wth from Sagi aku jadik Ophiuchus kannn? Saya mmg tak kesah laa kan sebab mmg bukan habit saya tgk zodiac segala. Tapi maybe ada org bengang la sebab instead of jadik Creative Leo, sekarang sudah jadik Moody Cancer. Hahahaha, nasib la ko kann.


Tapi yang penting saya suka ini, Chinese Gender Chart, which I took from here.


As stated in that website, rumours have it that this chart is over 90% accurate when used properly. Boleh la cuba kot tapi jgn berharap sebab kuasa bukan di tangan kita kannn? Mesti pasrah kalau baby dah keluar, jangan la hentak-hentak kaki, emo tak memasal kannnn. Umur 30 yakni tahun 2012, bulan February sampai October itu adalah sgt cantekkk, hehehe. Kalau dah abis belajau, laaaaagi cantek!!!


Photobucket

11 comments:

somuffins said...

DLL
I hafal zodiac sign sbb masa sekolah dulu, mende2 nih mmg happening kalau kita tau.

Camana I tetiba tak jadi ketam? Memang moody blues but now dah tukar zodiac sign, haruskah I bertukar jadi orang baru??

Re: carta tu kan, I proved them wrong. I ada citer kat blog pasal tu, hehe..

Ms.Lilies said...

yg chinese chart tu aku ada gak usha2 time peknen aritu...
xde maknanya....dia kabo kata boy hahaha...mende2 ni mepek je..tu kuasa yg kat atas tu lagi besar kan

Faizal n Fashitah said...

Mek Sagi, salu dak Sagi tok merupakan pemimpin yang bagus yerRRr kira bleh jadi YB la mek tok tek ekeke...

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Lah ye ke u penah citer dkt blog U.. I dulu ikut yg chinese chart tu, betol la pulak..

heheheh.. I dpt zodiac baru, tapi taktau harus bangga or benci...hahahhahah

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Alah k.mimi, saya rasa diorg come out dgn chart ni based on observation aje.. takda maknanya akan betol, kannn?

Masa yaya dulu, terbetol la pulak, coincidence la pulakk kann..

DeLancrettLurpak said...

Faizal: Ktk mok ganti YB Daud kahh? heheheh.. kelak mun dah jadik YB, ju makan di Chicken Hartz.. heheheh

~ Mamma Olyn ~ said...

uiks, i bukan saggitarius da le..Ophiuchus plak..pepun i xtgk sgt zodiak ni.. psal gender chart tu, ada sorg officemate i dulu penah introduce i chart ni, ke4 anak dia semu ikut chart ni(1st dia nak boy, then dpt boy pastu 2nd girl, 3rd dia nak girl juga coz yg 2nd tu terikut2 jd cam boy ikut abgnye, so dpt girl, then no4 nak boy balik, then dapat boy..mmm), alhamdulillah semu jadi, dia bg kat i coz my 2nd boy juga, i ni pantang tgk bb girl,alahaiii suke la sgt, so dia reccomend i ikut chart tu la..hrrmm ntahlah wallahualam..:)

Ribbon Clown said...

mamma Olyn, kita sama!!! I pun dah jadik Ophiuchus haha..semalam ade kuar new citer ni kt channel 5.. citer camni pun nak masuk prime new kat sini hehe

DeLancrettLurpak said...

Mamma: Itu lah, nasib la kott.. kalau kena, mmg rezeki.. kalau tak kena, nak buat camano kann.. I seriously nak anak gegirl lepas ni, hehehhe

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah: 3 bertiga dah keluar dr Sagi lah nampaknya. Berita ni masuk prime news Singapore? Huih, mesti kecoh org yg selalu telek-menelek nasib kann? Sebab diorg ada yg depends on pada zodiac ni, kalau tak silap aku laa..

~ Mamma Olyn ~ said...

a'ah la kita ber3 tukar zodiak ek Cik Lurpak & RibbonC..:), mesti kecoh jap i pon pnah dgr kisah org Singapore ada yg betul2 tilik ikut zodiak 100%, kira hidup berlandaskn zodiak ni la..mm

Related Posts with Thumbnails