Friday, 28 January 2011

Malas Nak Kunyah? Pegi Beli Le Whaf

Ni memang betol-betol malas ni, ye lah, kalau kunyah pun malas, taktau la apa nak jadik kan?
Bukan sebab tu aje, ramai tak nak makan, sebab nak kurus.
Eh saya tak, saya suka makan tapi nak kurus. 
Saya rajin aje bab kunyah mengunyah ni.


Omputih ni rajin bebeno buat benda pelik2. Ni ada yg invent a new thing called Le Whaf.
Korang boleh hidu food vapor from this machine.


The inventor, Edwards, claimed that this machine is good for dieters. As 10 minutes of whaffing only produces 200 calories. Anyway, the reporter who did the testing claimed she was famished even 3 and half hours in the laboratory. However, Edwards said all 10, 000 human guinea pig who tested the machine did not have the same effects as the reported did, which is weird! Dia claim semua org kenyang la.


So, takde gunanye la kalau still lapar kann? And kalau day to day kite hidup with whaffing, apa lah nikmat hidup? Sekarang saya sebelum tido dah pikir nak masak apa esok, dah tak syiok la kan kalau tetiba bangun ambik paket tulis "nasi lemak sambal sotong dan ayam goreng berempah", pastu sedut-sedut aje. Feel mengunyah pun dah takde, oh bosan.


Tapi, still good utk org yang teringin makan cheese cake sebakul and nasi beriani sebaldi, macam saya, tapi nak kurus macam Salma Hayek.
Hahahahahah.


Photobucket

10 comments:

Ms.Lilies said...

ohhh ciskek harus diamik bau je kan..aku adalah pencinta ciskek

Kazaztan Team said...

nape la dibuang nikmat makan tu...kan dah diberi oleh tuhan...isshhh..ishhh.. rugi...rugii...

tasekM said...

betul.
bosan.
xleh ikut tu.



.

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Org len muak aje makan ciskek, saya takkkk.. selagi ada, aku hadap sampai juling2 mata menahan kesedapan.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Kan? Apa nak buat, yg inventor tu bukannya foodie pun.. jenis makan baguette every day, and weekends baru makan egg.. dia sendiri takde feel nak makan...

DeLancrettLurpak said...

TasekM: Kannnn? Tuhan dah bagi mulut suruh kunyah, ko nak hidu.. kang tersedak oksigen baru tauuuu

Lady of Leisure said...

haha kita sangat serupa, nak makan tapi nak kurus, baru ni i makan ayam kampung dua ekor sekali hadap masa kat bali tu, supir tu terkezut mesti dia ingat i bela hanturaya kan sbb makan banyak gitu..
lepas makan baru nyesal mcm nak nangis.. :(

melissa said...

Tak sesuai utk saya yang tgh losing a lot of weight sebab tade appetite nk makan!! tolong!! saya nk makan!!

DeLancrettLurpak said...

LL: tu lah I baca kat entry u.. I assume mmg kecik sungguh la the chicken kannn? heheheh

DeLancrettLurpak said...

Farrah: hehehe..sabauuu.. nanti dtg balik la selera tu.. :)

Related Posts with Thumbnails