Saturday, 8 January 2011

Maknusia

(i) Ingat tak kes Angau?
Akhirnya kebenaran terbongkar jua.
Sekarang bagi tau aku, sapa buat fitnah?!


(ii) Saya berbulu dgn org yg kuat bragging/boasting/berlagak tak tentu hala.
Biasanya orang berlagak ni, dia nak cover kelemahan dia.
Kalau berlagak pandai buat itu ini, tapi mmg pandai pun, takda apa hal.
Paling tak tahan kalau org yg suka "name dropping".
Lepas dengar org berkata-kata begitu, saya rasa telinga saya bernanah dan rasa nak muntah pun ye.
Itulah kehidupan kita baik di opis, di kawasan perumahan atau di kampung.
Tapi lagi baik kalau setiap kali saya terjumpa org mcm ni saya berdoa saya tidak jadik macam itu, kan?


(iii) Isu (i) di atas membuatkan saya pikir "walaupun sedara, tak payah la tolong kalau tak kenal hati budi". Kadang-kadang orang yg tiada hubungan darah, lagi baik dan jujur dgn kita.


(iv) Kan best kalau FB ada function intonation.
 Sebab ayat without intonation, it could be anything.
Orang boleh  baca and interpret as berlagak.
Atau ayat itu adalah ayat statement sahaja. Kan?


Susah kan pikir hal manusia ni. 
Buat pening aje. 
Dah pening ni, baik gi shopping.
Hehehe. 

Venue : Bristol Brunel’s Old Station, Clock Tower Yard, Temple Meads, Bristol, BS1 6QH.
Saturday 8th January 9am-6pm,
Sunday 9th January 10am-4pm

Warga Bristol, 
kita jumpa disana.

Photobucket

8 comments:

somuffins said...

DLL
Betul tu .. lebih baik gi shopping dan maakaaaaan, kaaan?

Ribbon Clown said...

shopping ng perasaan geram adalah bahaya hahaha..

weh, beli lebih, pastu jual online..yg cantik2 utk baby boy ke, ko separatekan dulu haha bg aku view dulu hahaha

dasar kiasu!!! haha

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Betol CikSom, ada gak pekdah nye kan.. selain dari membocorkan poket, dptkan exercise kaki.. hihihihi

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah: Brand yg ni tak leh buat jual utk baju budak sebab mahal sikit.. tapi kalau baju/jeans org tua mmg berbaloi...sebab three jeans for GBP20 ..padahal kalau tak Big Sale mcm ni, satu jeans je dah nak dkt GBP30....hhihihii

Ribbon Clown said...

oh..cepat borong!!!! hehe ko tahu tak, last aku pki jeans bulan June tahun lepas.. aku nak kena turun lg 5 kilo br selesa pakai jeans tu balik hehe

selamat borong cik kak!!! jeles2x..

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah: Aku ada jeans range size 10, 12 and 14. Kalau rasa gemok terlebih mcm skang, pakai 14. Kalau sedang2 ajo, aku pakai 12. So target kurus adalah memakai size 10, tapi mcm susah sikit la...sebab aku kan keturunan J.Lo gitu...hahahahah

Yat Maria said...

CL

kenot imagine ayat2 FB berintonasi loghat omputih cakap melayu..trus kenot tell intonasi statement ka, berkagak ka apa ka, mungkin gelak kot sbb tak paham apa suara omputih cuba bak bagitaw.. :)

DeLancrettLurpak said...

Kak Yat: heheh..confirm dia panggil org voice over bahasa melayu la kann.. itu bahasa baku..tapi kalau tulis bahasa jawa atau dialect like kelantan, kedah, tak dpt nak buat apa-apa la kannn..

Related Posts with Thumbnails