Friday, 7 January 2011

Kit Kat hanya untuk amatur!

Apa? Berehat dengan Kit Kat?
Itu semua amatur bab makan.
Mana cukup bagi pro macam saya ni!



Crisp, chocolate and banana.
Baru lahh puehhhh.


Lepas lunch 3-4 sudu nasi putih, fucuk+su'in+kentang masak air, sambal ikan bilis dan seabass goreng.
(Dalam hati menangis wa ckp luuu, sambal ikan bilis tu kan pujaan hati patik! Nak tambah nasikkk!!!)
Pastu makan ini,
(Heppp, coklat tu 2 ketol jek sehari ok!)
Dah tak boleh makan apa-apa dah waktu malam.
Milo kosong aje la kalau dah kebulur beno.



31st December : 67kg.
     6th January : 66kg.
Ape ke lame beno ko nak turun sekilo!!!
Aku nak sejam sekilo turunnnn..



Melampauuuu!!
Hahahahha!!!


Photobucket

16 comments:

bujal X said...

oi,

su'in ke su'un?

gila melantak jugak kamu~~

haha~

Ms.Lilies said...

adala jugak turun...aku dok tang tu gak...mananya nk trn...cekelat adala pojaan hati hahaha

Kazaztan Team said...

ehhh...seminggu sekilo...bagus.. leh follow diet anda...

kucingorengemok said...

ooiii, walkers cheese n onion boleh tak jangan tayang kat blog? sini ada perisa seaweed je beb. gila soh orang makan rumpai.

awak balik kita nak kirim ni 10 paket boleh? twix 20. terima kasih :)

DeLancrettLurpak said...

Bujal: su'in tu kalau dah sedap bebeno.. satu darjat lagi atas dr su'un.. hahhah..

mistypo la Bujal..


aku mmg kuat melantak.. hihihi.. ko berani kawan dgn aku?

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: kaannn? kalau birthday dpt cekelat sedap pun ok kan?

.
.
.
.
pikir balik, eh tak cukup la cekelat aje utk birthday.. hihihihi

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Huhhh.. penuh dugaan diet mcm ni tauuu

DeLancrettLurpak said...

KOG: hahahah... nanti kite balik, Insya-ALLAH kite bawakkan twix and blue walker tauu

uit, kite suke makan seaweed tauu.. i perasan i ni vegetarian gitu...perasan aje laa...

~ Mamma Olyn ~ said...

ingat cete bab kit kat..hehe, kit kat dark choc pujaan hatiku..haha, dugaan btol ms berdiet ni, tp not bad la sedap menu diet cik lurpak, cuma xle tambah la kan..i nye menu lg hampes, kalah org pantang 44ari..haha

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: Awak diet dgn makan apa?
Saya masa pantang, pagi mak saya masak something with nasi. Pastu tghari makan nasi with sup daging. Minum petang bubur jagung. Malam makan nasik with sup daging juga. Amacam? hehehehhe.. tapi masa pantang saya hilang juge 15kg.. hihihih

Huda said...

ko start naik lepas bersalin eh? aku ingat zmn utm maybe ko around 40++kg..
tapi hari tu jumpa, aku agak dlm 50++, xsangka 60++..hehe..so ok lagi tu..yg ptg xnmpk mcm berat..
aku lps beranak beberapa bulan, kurus kering..sume org tego apsal aku kurus gila, mcm org sakit..penat keja, anak lasak, suami kerja keluar rumah dari subuh sampai dekat isyak baru sampai biasanya..susah hati aku waktu tuh..pk nak tambah berat badan..tp mujur bila dtg cni, naik balik..tu la kan, kita ni kurus xsuka, gemuk pon xsuka..hehe..papepun yg penting sihat..selamat menurunkan berat bdn

DeLancrettLurpak said...

Huda: Masa aku dkt UTM, rekod paling berat adalah 45kg.Heheheh. Ramai yg ingat berat aku adalah 50++. Sebab badan aku sgt padat, itu lah nampak 50++ aje..

A'ahh, dulu masa aku kurus, letih aku makan wehhh.. makan banyak pun tak naik-naik. Sekarang makan sikit, naik mencanak..

Alah manusia Huda, semuanya tak puas hati.. hihihih

~ Mamma Olyn ~ said...

Wa..sodap nye menu pantangmu cik lurpak...huhu, sedih wa ckp lu mama den mmg strict gile bab pantang memantang ni tetmbh lak i 2x c-section, so menu i pagi 2kpg biskut 4segi tanpa planta(roti adalah dilarang, dia kata yis xle mkn) gan susu segelas, tghari nasi panas 1/2 senduk + sup haruan( 2minggu i mkn sup tu, i rela xmakan tau, mkn sup je, xsuka ikan haruan), ptg sblum pkul 7pm mkn diner nasi 1/2 senduk + ikan kering grg (lada&halia), skali skala mkn buah prun 3biji sehari utk proses pnghadaman + pati ikan haruan selama 3 minggu! mmg siska tetambah i pantang ms bulan posa termasuk lah raya, nangis i tgk ketupat/rendang/kue raya atas meja:((..tp alhamdulillah i turun dr 85kg kpd 65kg(berat i ms belum kawin) selama 50 hari pantang..bukan 44hari ek,,hehe chaiyokkk tu cik lurpak, yakin bole!

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: berat saya masa sebelum kawin is 52kg. Masa pregnant jadik 80kg.. berbeza sgt.. So, dlm pantang hilang 15kg. Jadik la 65kg. Mmg tak pernah turun berat badan kecuali last January cecah 60.8kg.. Mmg dalam mimpi la nak dpt 52kg balik...

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: Lupa pulak nak ckp, saya pun c-sect juge. And for the first two weeks tu mmg makan sup ikan haruan. Saya sgt sukkaaaa!! sedappp!!! Tapi tak minum la pati ikan haruan.. hihihih..

siksa nye, pantang masa raya.. mengigil la nengok kan all the food.. tapi curik-curik minum coke juge masa dah genap sebulan.. mak saya taktau, dia pegi keje.. hahahaha

~ Mamma Olyn ~ said...

uwaaaaaa..nikmatnye minum coke dlm pantang..fuyoo, klu la i ble wat cam tu..hihi, bgs ikan haruan tu mmg luka cpt smbuh, tp i xmakan ikan air tawar ni..ishh ssh benor..

Related Posts with Thumbnails