Thursday, 27 January 2011

Kenapa Kamu Tulis Blog?

Hari tu Kak Jemah ada tanya pasal kenapa tulis blog
Daaaaah lama saya tahu jawapannya, tapi saya lupa nak bgtau jawapan saya pada Kak Jemah.
Dah tutup agaknye contest Kak Jemah tu, tak apalah, bukan rezeki saya nak bergaya dgn kain Opal gamaknye
Sebab saya nak share obsession saya dgn korang.

Image Source: Google

Bukan lah, bukan...
Bukan saya nak share sepiring putu piring dkt korang kalau saya dpt makan bulan 9 nanti (drooollll ok!). Korang ingat aku nak share kalau dah mengidam 2 tahunn???


Saya nak bagi tahu mari mencuba benda baru, jgn takut, asalkan halalan toyyibban, cuba dan rasa nikmat itu. Marilah bersyukur dan appreciate it.
If it looks good, eat it (hidup Zimmern!)


Dan sebab food obsession juga saya belajar memasak/membaking/mengukus dgn komitednya.
Terima kasih la kepada blog chef-chef pro yg saya selalu terjah-tapi-lupa-bagi-salam.



Tapi saya punya obsession saya yg satu lagi tu, sangat bahaya, bahaya pada poket dan pada kanak-kanak.

Me : Are you ready to go to Class 4 ? (Tak leh ckp nursery, kang melalak, Class 4 tu kelas dia la)
Yaya-Yayen : No, we go shopping.
Me : If you want to play with Mrs Pope, you must go to Class 4.
Yaya-Yayen : Right, after that go shopping, ok?


Itu dulu punya sebab blogging la.
Sekarang, semua cerita saya taram masuk sini.


Kamu semua, kenapa blogging?


Photobucket

22 comments:

Ms.Lilies said...

aku berblog sbb saja suka mengarut2 dalam tu hahahaha

Kazaztan Team said...

suka main taip2...ehehhe..

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: Hehehe.. kadang2 kite nak mengarut melalui mulut, tak tersampai pulak maksudnye kannn?

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan: Wakakakakakak..lawak okehh!!! Dulu masa saya kecik2, saya selalu berangan taip2 laju dkt computer, padahal computer tak on pun, wakakakakkaka

DrNotts said...

terapi jiwa!

DeLancrettLurpak said...

Aunty Notts: Kannn? Satu tempat utk kasik release tension.. hehehe



Minggu ni pegi Milan eh?

en_me said...

wat diari jer.. volleee ;-)

DeLancrettLurpak said...

En_me: zaman dulu diari takdak gambar kann? sekarang sudah tukarrrr

DrNotts said...

lurpak,

senin depan baru pergi italy. sekarang ni sedang menghitung nasi sebab dah tak larat duduk uk. tapi balik italy nanti, back to square one! arghhhhhhh!

lurpak pergi italy bila ek?

DeLancrettLurpak said...

Aunty Notts: Korang pegi berapa lama? A week ye? Saya pi easter holiday nanti.. :)

zarin said...

sebab saya bohsan duk rumah sensorang ahaha..tk kuasa dah nak layan anak saya cakap pasal citer cartoon dia tu kang lelama saya pun ajdi cartoon :D

DeLancrettLurpak said...

Zarin: jgn mommy hasya sama2 naik sheikh tgk cartoon sudehhh.. hehehhe

melissa said...

kak mimah,

saya tulis blog sebab nak practice writing dissertation hehe (kunun)..wei p Italy tak cakap, kalau tak boleh kirim GUCCI!!!

~ Mamma Olyn ~ said...

i buat blog 1st utk mama & abah tercyggg..da la kmi berdua ni anak sulung, cucu pun yg pertama, br nak dpt kasih syg timang cucu kmi kna berhijrah jauh utk mengejar cita2..uhukkk, so silent reader yg paling setia adalah abah i, klu i xupdate blog, slagi tue dia ulang bc yg older post..hehe:)

afendi ariff said...

yup....cam diari jgk la...kalu blogspot tak tutup anak2 blh baca....heh!

DeLancrettLurpak said...

Farrah: Akak pegi Italy easter holiday nanti... Tapi pegi Rome aje.. Tak pegi sampai ke Milan la.. ni cuti2 relax.. bukan nak explore pun.. hehehehe

psst, kalau dpt Gucci satu pun best gak ekkk

DeLancrettLurpak said...

Mamma Oly: Bagusnye u ni..anak mithali gitu.. :)

DeLancrettLurpak said...

Afendi: Perhhh.. berpuluh2 tahun lepas ni, anak ko pulak sambung blog ko.. kira harta karun lahh.. heheheh

somuffins said...

DLL
Tertinggal tube lagi nih .. ishh..

Nape I ada blog?
Pertama sebab I sker menaip.
Kedua sebab ....

(ehh lbh baik I bukak entry on this, kaan?)

Overall reason hanyalah nak mengimbau kenangan yg berbagai2 perisa..

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Semua org punya hobby adalah menaip.. Ramai org kata saya menaip macam penah amik kursus menaip..padahal org taktau, saya practice menaip dkt keyboard komputer yg PC nya tak on pun, sejak dari umur 12 tahun.. hahahahaha..


best gak kalau kenangan banyak perisa eh.. saya nak perisa choc hazel, ada tak?

Lady of Leisure said...

ehehe ketinggalan posting ni tapi nak tilis gak, buat blog sebab nak cari satu hobby, duku i ni takde hobi bila ada hobi berblog datang lak hobi masak dan ngambik gambo hehe

DeLancrettLurpak said...

LL: One leads to another kan? Tapi best, dpt makannn, heheheh


LL, saya tgk gambaq LL dkt Bali tu, yg kera panjat tu, LL tak gemok pun lah.. u look good, tu tak dpt tgk muka lagi, kalau tgk, mesti confirm cantek :)

Related Posts with Thumbnails