Sunday, 9 January 2011

Heaven Saturday!

Woke up at 6.15am. So early on weekends eh? But today is Joules Big Sale, so nak tak nak kena bangun.
 Saya keluar rumah sebelum syuruk iaitu pukul 7.52am, syuruk pukul 8.14am. See, matahari baru nak gosok gigi.

Eh why kena pergi awal pagi, kata sale 2 hari?
Because
(1) Saya pakai size 12 (blouse, shirt, dress and whatnot) and size 14( trousers/jeans). Ini adalah size yg cepat abis. So, sapa yg feeling model atau pakai size 16 and 18, tak payah dtg awal pun takapa, confirm ada punya! Itupun kalau takde org pakat borong nak jual dkt kengkawan, kannn?

(2) Sebab kedua adalah sebab yg paling kukuh. The first 50 persons get through the door get one FREE Joules polo shirt. And the retail price for that polo shirt is GBP35.

Dan adakah saya dpt baju FREE itu?


Mission accomplished!
Itu lah  bajunya.
Ye tuan-puan, itu lah kesan SPANX ye.

Eh kata online sale ada. Kenapa nak gak pegi Big Sale ni? Sebab laaaaagi murah dari online and shop sale. For example:
Retail price for grey ballet pump is GBP69. Tapi dkt online and shop sale, ia jadik GBP20.70. Tapi tadi ia jadik GBP10 sahaja.

Another example is this Victoria Tweed Jacket, RRP is GBP149, online and shop sale is GBP74.5 but dkt Big Sale is GBP60. Tak ke menarik tuu?
Dan yg best nye juge, saya dapat ini

Tapi kali ni punye sale tak berapa gempak sgt. Sebab last time masa saya pergi Joules Big Sale dkt Newbury, laaaagi murah. Sebab (jeans X 3) or (polo shirt X 3) = GBP20!!! Kali ni jeans/trousers x3 = GBP 50. Kurang mengujakan disitu. Tapi taktau kalau last day, dia turunkan macam yg dkt Newbury. Sebab masa dkt Newbury, saya pergi hari last and tghari gitu.


Balik rumah, T-Bag and Yaya-Yayen dah siap nak keluar. So ke mana kita? Kami pegi The Mall Cribbs Causeway. Carik apa? Saja cuci mata. Sekali kauuu, Clark's sale. Mmg la dari boxing day dia dah sale. Masalahnya (eh masalah ke?), ada further reduction. So, tgk-tgk. Ingatkan nak beli kasut jalan-jalan utk pakai masa Spring dan office shoes. Tapi mcm, eh banyak pulak nak beli, terlebih sudah budget kan. So, ambik jek la a pair of office shoes. Masa bayar dkt till tu, cashier tu kata sekian-sekian harga. Eh kau biar boto! Lagi murahhhh!!! As if macam 70% discount, asalnya retail price adalah  GBP59.99, tapi tulis dkt atas kasut tu GBP27 something, tup tup jadik GBP16.74, terperanjat tau!! Terus sengih-sengih. Dan dalam hati menyesal meruntun jiwa sebab tak rembat banyak2. Tapi sebab ramai orang, saya pun berpuas hati dgn apa yg ada dan berjaya mengheret kaki keluar kedai.

Laaaamaaa tak makan luar kan? Saya ingat saya ada 40% discount voucher Yo!Sushi. Terus makan sana. And first time saya makan ini, soft shell crab hand roll.

Image was googled.
(Alahai gambooo, kecik bebeno)

Huuii, sedappp!!! Lenkali, saya nak order Crispy Salmon Skin, mesti sedap kan? Tapi lepas makan, baru perasan yg voucher tu boleh guna starting this Monday, cisssss!!! Ambik kauu!! Hahahhaha, jgn kau tanya berapa aku kena lunch itu ye!!!

Kesimpulannya begini ye tuan-puan.
Kalau nak shopping barang designer, aimlah pada waktu Boxing Day especially sapa-sapa yg tunggu Harrods sale la kan. If not, tunggu lepas New Year. Laaaaaagi banyak offer. Sebab diorg nak clearkan stock. Tapi haruslah bertabah, takut size kaki atau baju dah takde.


Next adalah Summer Sale, pasti gempak dek non!
Photobucket

6 comments:

DrNotts said...

biar benar, lurpak! buat kami semua di sini guling2 haru. mana ada joules kat sini! rasanyalah!

kalau size 12 dan dah jelas kat gambar tu nampak slim, tak ada maknanya nak diet lagi dah. tak payah! dah elok dah tu!

Lady of Leisure said...

wehuuuuuuuu dah slim ni babe.. jangan diet2 lagi i agree with drnotts, maintainkan... :)

DeLancrettLurpak said...

Aunty Notts: Joules selalu announce kat mana dia buat Big Sale. Biasanya mmg dkt Manchester, Birmingham, Newbury and Bristol and few other places.. Kalau dia buat dkt Manchester, saya roger korang eh...

Huuiii, itu tak tgk tang perut tuuuu.. kalau tgk, confirm nyorok bawah duvet sebab mcm horror gilaa.. hahahahah

DeLancrettLurpak said...

LL: Itu adalah kesan SPANX.. tanpa SPANX, lelemak adalah menonjol disana sini.. hihihi

afendi ariff said...

mcm iklan dr rozmey...
heh!

DeLancrettLurpak said...

Afendi: Seriauuuu aku baca komen ko bro!!! Serius... iskk!!!

Related Posts with Thumbnails