Thursday, 20 January 2011

Bubur Nasi, Yum Yum!!!

Kalau dah takde idea nak masak apa, ini lah jawabnye.
Bubur nasi with its condiments.
Condiments favourite saya adalah ikan bilis goreng, kacang goreng, kangkung goreng belacan dan pickled lettuce.
Letak kicap manis habhal sedash dua.

Perasan tak, ada yang missing?

Kasik tengok lagi sekali.

Tentunya telur masin.
Sebab tu saya kata saya tak penah takde selera waktu sakit.
Kalau dihidang bubur nasi ini selengkapnya masa demam, silap haribulan 3 mangkuk ok!

Dah pegi buat bubur nasik masing-masing.
Sekarang.
Photobucket

9 comments:

Tyha said...

Malas nak menunggu masak bubur...lama baru dapat makan...hehehehe.

Mak Piah said...

sekarangggggg jugak Mak Piah buat!

DeLancrettLurpak said...

Tyha: tak lama lah, sekejap aje, sambil masak bubur dgn api kuat, buat condiments nye, setengah jam lepas tu dah boleh makan.. heheheh..

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah: Bagus Mak Piah! Recipe yg semua org confirm pasti org buleh buatt..

psst: masa saya 13 tahun, mak saya demam, dia suruh masak bubur, saya tak pandai, terok kan saya dulu.. hahahha

aliaaroslan said...

saya suka letak ikan bilis goreng banyak banyakkkkkkk

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: Akak pun suke Aliaa, letak ikan bilis bergunung tinggi, tapi masalahnya sekarang, tekak ku gatal yg amek dong!

melissa said...

kat UPM ada tempat jual bubur nasi, ada letak ayam siat2, ikan bilis kecik2 tu, telur masin, lobak asin, kacang tanah, begedil, daun sup and kuah sup..owh ada sambal kicap sekali..rm3, owh sedapnya!!

DeLancrettLurpak said...

Farrah: perhhhhh!!! Mantap gile description ko!! rasa nak buat lagi la pulak bubur nasi ni... minggu depan jek la.. heheheh.. nak buat begedil jugak lahh.. mesti yum yum!!!

Ida Chan said...

ko wat aku indu bubur sentosa....huhuhuu...jauh la mau pigi

Related Posts with Thumbnails