Sunday, 2 January 2011

Breakfast Di Pagi Tahun Baru

Just Roll pastry still berbaki lagi dalam freezer. Sausage pulak mmg sentiasa ada dalam freezer sebab Yaya-Yayen suka main request tetiba. Agak tidak sampai hati kalau benda yg dia mintak tidak ada. So, mmg sudah plan nak buat sausage roll ni sebab sebelum masuk ke bilik and layan cerita Estet (which kami tgk dalam 10 minutes aje, then masing-masing setuju cerita itu sangat stupid), saya dah bawak keluar dari freezer those two things.

Jadik la ini. Yg sebelah kiri tu mmg bebtol baru lepas keluar dr oven. Kalau tipu pun, korang mana tau, hahahah.

Saya letak cheese strip and chilli sauce gak dalam roll tu. Tapi tak cukup banyak. Next time kena letak banyak-banyak, hihihi. Sebab bile kurang rasa cheese, saya macam tak percaya. So, kena la makan satu lagi roll sebab nak kasik percaya, padahal pada asalnye niat nak makan satu aje. Hehehe. Tapi sebab pagi - pagi bute, timbang berat kurang 0.6kg, terus pujuk diri,"it's ok", hihihihi. 

Hari ni tak makan langsung nasi, tapi makan fish and chips dkt Asda. Ingatkan nak makan salad dkt EAT, The Mall Cribbs Causeway. Tapi The Mall itu tutup. Apa ke jadah kau tutup shopping mall masa holiday, mana aku nak pergi hah?!  Oh salah. Makan banyak fish, chips tu separuh tak abis, separuh lagi Yaya-Yayen yg makan. Yg pentingnya, jeans yg baru size 12 tu kena muat, sebab kang takde seluar nak gi jalang-jalang masa bulan 4, hihihihi.

Ok dah melalut, bye.
Photobucket

4 comments:

somuffins said...

CL

Happy new year to you n family(hehe, terlewat ucap plak). Kat sini dah pukul 1.33pm namun masih tak jumpa2 lagi dapur kat rumah sendiri. Apakah tandanya tu? Niway, pinjam 2 ketul roti tu dulu boleh? Terellah u!

DeLancrettLurpak said...

CikSom: Hari ni kan YES terakhir.. pi la JJCM, hehehe.. I tak terel tau, org yg invented the pastry roll tu yg terel.. I terel uli dan campak masuk dalam oven.. hihihi

aliaaroslan said...

nak pegi carik pastry roll lah. botak nak makan sausage roll (padahal saya pon sama!)

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: Berbaloi buat sausage roll tu guna Just Roll pastry tu. Sebab kan, satu pack tu ada 2 sheets. Satu sheet tu kalau bebetol gelek, boleh dpt 15 sausage rolls, best kan?

Dah keluar oven, pastu buat air teh tarik, terus makan dan minum, heaven!!!

Related Posts with Thumbnails