Saturday, 25 December 2010

Yaya-Yayen's 3rd Birthday Party

Bangun pagi, saya terus masuk dapur, menjalankan tugas-tugas chef amatur. T-Bag yang tak turun takhta sebagai org-sakit, bertugas sebagai janitor and event decorator. Pung pang pung pang, siap segalanya yg major pada pukul 12. Birthday boy kept asking about his cake and he wanted to eat it during lunch. I said "No, you have to wait for your friends to come". He said "Oh wait for Ruby, Phoebe and Rhys". Bila masa pulak mommy mu ini menjemput kawan sekolah mu wahai anakku. Takde heran omputihs nak dtg sambut birthday mu Yaya-Yayen, diorg kan tgh Christmas Eve. So, nak tak nak, terpaksa la anggukkan saja. 

Ini hasilnya ye wahai rakan taulan sekalian. 

Black seedless grapes pujaan birthday boy, rojak buah, yum yum pastries made by Chef Wan Raisuha hehehe, Black Forest Cheese trifle, Veggies Popiah, Mee hoon goreng untuk budak tak makan pedas and sausage bakar pujaan semua budak-budak termasuk mak bapak budak.

And the main dish was 
Laksa Sarawak.
Saya terlupa nak ambik gambar laksa ini sebab busy jadik host, har har har.

Gambar potong kek ada dkt Farah Imran. To Imran, sorry laksa sarawak itu pedas.  Hehehe. Maklumlah chef amatur asalnye dr Perak, mak nye org Melaka kawin pulak org Sarawak. So, bak kata T-Bag laksa Sarawak itu telah diMelakakan. Hei, bukan salah saya tauuu.. salah rempah itu, sapa suruh pedas, hihihi.
Wahhh, muka ku bujur kahhh? Yang belakang tu chief pirate..

Rupa-rupanya Yaya-Yayen sangat suka fondant layer tu.. Bila org dah balik, dia duduk diam - diam tepi meja, cabut fondant  biru itu. Ye, saya mengaku. Dia mengikut perangai saya. Saya mmg suka icing. Geng mesyuarat tingkap saya tahu yg saya suka icing, har har har. Psst, Mango Delight dekat Resipi Rahsia kan seeedaappp!! Banyak icing, gitu. Budget kalau makan kek Recipe Rahsia yg ada banyak icing tu rasa lebih sihat laa dibandingkan kek kedai lain, podah!

Yaya-Yayen with his birthday bike.

Birthday boy ni asik la tanya, "Mommy, where is Yaya's christmas present", "where's christmas tree". Dan semalam he suprised me with singing the Jingle Bell song.  

Apa kau nak jawab!!

Photobucket

13 comments:

aliaaroslan said...

mesti maknya kne train yaya-yayen nyanyi lagu raya lepas ni. standby nak nyanyi depan atuk nenek raya tahun depan.

Cik Lurpak said...

Aliaa: Letih tau layan budak ni yg dah banyak tanya.. lagu christmas tu kalau kite start nyanyi, dia dok suruh ulang2.. hoih!

ada lagu raya bahasa omputih tak? senang sikit budak tu nak sebut.. hehehe

DrNotts said...

happy birthday yaya-yayen! make sure to ask for more presents!

somuffins said...

CL
The array of food macam nak nyambut besday mak ayah MrKamaKama jer? hehe ..Now MrKK dah tukar ke YayaYayen ke?

Happy birthday to your lil boy. Diharap semuanya kembali sihat walafiat.

melissa said...

Hepi besday utk yaya! Untie fara doakan yaya jadi budak bijak yg pandai berbahasa melayu selain omputih, x jadi kaki shopping mcm mommy, n hensem hensem selalu!! Owh jadi anak yg soleh juga! Aminnnn n muuuaahhh!

Cik Lurpak said...

AuntyNotts:; Kalau buleh tetiap hari birthday dia, sebab kalau tiap kali pi Tesco, dia asik nak beli toys.. nasib baik murah..

Cik Lurpak said...

CikSom: I tak berapa nak kenal family yg ada budak kecik besar Yaya-Yayen.. hehehe..

Tu la kann.. heheh.. I tau for kids, mesti ada mee hoon goreng, sausage bakar and cake.. hehehe.. yg lain makanan org tua la pulakkan..hehehe

Dia dah big boy ni kena panggil Yaya-Yayen... "roaarrrr"

Cik Lurpak said...

Farrah: Kasi dia grab semua brit accent dulu.. tak sampai sebulan balik Malaysia nanti, confirm die buleh ckp bahasa melayu, sebab nak kena survive kat school kann...

hehehehe

aliaaroslan said...

alamak, tak sure la pulak ada ke tak lagu raya bahasa omputih. mak pak kne traslate la nampaknya.

afendi ariff said...

cepat psg lagu dendang perantau ulang2 sis!
heh!

Cik Lurpak said...

Afendi: Ko ni, sebelum anak aku mula menyanyi lagu tu, aku dah melalak dah... aku nak balik!!!

e.l.i.z.@ said...

berat doh la anok mu, nok jadi ore puteh doh la heheh

sedapnyo mknn tuhhh..aku sero mcm aku penah mkn laksa sarawak

Cik Lurpak said...

Eliza: Aku bayaq mahai2 nursery fee, at least dpt accent British jadik laa.. tok se la jadik omputihss..

Related Posts with Thumbnails