Tuesday, 14 December 2010

Tidy Up

I was cooking in the kitchen, making the spaghetti.
Mrkamahkamah was watching CBeebies channel, alone.
Then I said to him, 
"Yaya tidy up. We're going to eat geti after this".
He said, 
"Yes, Yaya tidy up!"
So senanglah hati emak dia di dapur

Lepas masak.
Sekali tgk.
Cheh. 
Ini bukan tidy up.
Ini adalah tactic malas ok!

Siap pinggan breakfast yg ada slices sausages tu pun diletakkan sekali, haih!
Bedak agnesia, blanket, hat.. anak, anak, ish ish ish!


Ni sapa ajar kalau malas kemas baling belakang sofa?
Jawabbb!!!!


Photobucket

22 comments:

DrSinga said...

cer tanya nenek Yaya...
mak Yaya ada tak buat macam tu dolo-dolu???

bujal X said...

mak suruh kemas saya kemas lah~

Hanis MY said...

haha comel yg amat yaya tu...mimah naper panggil dia Mrkamahkamah?

kucingorengemok said...

kemproh! hahaha :)

suhaila said...

ngeh3...mau cepat maa..baling jak d belakang sofa..haha cute yaya ehhh

Ribbon Clown said...

HAHAHA@ pinggan ade sausages.. :D

Cik Lurpak said...

Ibusinga: Syhhhhh, jgn kasik T-Bag tau, kang dia senang nak ngungkit, "ikut sapalah perangai dia ni.. " hehehhee

Cik Lurpak said...

Bujal: Pengertian kemas bagi budak kecik ini ialah, ruang tamu nampak kemas tanpa ada brg-brg diatas carpet.. itulah dia pi campak belakang sofa, chait!

Cik Lurpak said...

Hanis: Panjang kesahnya.. hehehe..

Cik Lurpak said...

KOG: Kan kan? hahahaha

Cik Lurpak said...

K.Su: ikut mood nya mok tidy up..geram kmk koh

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Siap la ko Pe'jah kalau Adam dah besar.. hehehhehe..Jgn ikut Abg yaya sudehhh.. hehhe

littlelittleworld said...

yaya tak abis2 buat lawak. hahahaha.

Hanis MY said...

hehe maybe dah ada kat previous post yang tak terbaca...

~ Mamma Olyn ~ said...

Adoii..lawak benor yaya ni...brilliant! hehe, kira dia faham la tu, lgpun kaco dia tgk syok tgk Cbebbies kan..ahaks

Cik Lurpak said...

K.Nina: Bukan tu saja, dia ni penuh dgn alasan!

Cik Lurpak said...

Hanis: rasanya dah nak tukar nama Mrkamahkamah tu kepada Yaya Yayen.. hehehe

Cik Lurpak said...

Mamma Olyn: Kadang-kadang kalau dia busy tgk tv, kite pulak disuruh tidy up, bertuah!

Ms.Lilies said...

tidy up la tu....
tidy up area dia hahaha

Cik Lurpak said...

K.Mimi: Tidy up area depan mata aje.. yg belakang2 tu buat tak nampak aje, bijak bijak!

aliaaroslan said...

sama macam konsep sengih aka widad kalau mengemas.

Cik Lurpak said...

Aliaa: Heheh.. asal tak nampak secara terang.. huih bahaya kalau banyak kabinet kat rumah ni.. heheheh.. kena buat spot check selalu..

Related Posts with Thumbnails