Sunday, 19 December 2010

Think in English

The best way to master a new language is to think in that language. True. Sebab sebelum saya amik paper IELTS, saya buat cenggitu. Sebab nak elakkan gelabah melampau, hahahahha. But you need not to declare to people out there, sebab macam ntah hapa hapa.

Situation, dkt kedai makan Tembaga, bukan dkt Tony Ramas.

Waiter     : Abang nak order apa?
MatSepai: Can I have the menu,  this is my first time here.
Waiter    : Ini menunya.
MatSepai: Emm.. Emm.. Emm.. (Kali ni 20 minit punya emm.. emm.. emm.., sebab dalam otak dia tgh translate mee goreng basah jadik apa. Wet fried noodle? Fried noodle with gravy? Runny fried noodle?)
Waiter    : Abg nak order tak? Kalau taknak, saya nak ambik order meja sebelah.
MatSepai : Sorry la dik. Abang ni think in English. Lambat sikit ye.

Like wtf?
Gatai!!!
Photobucket

4 comments:

aliaaroslan said...

akibat direct traslation

Lady of Leisure said...

kihkih itu direct translation betul tu :D

Cik Lurpak said...

Aliaa: Tu la, org ckp melayu, balas jek ckp melayu kannn...

Cik Lurpak said...

LL: kekonon nak speaking lah kan.. lenkali kena buat homework dulu... hehehe

Related Posts with Thumbnails