Monday, 13 December 2010

Seriously, 14,200 aje?

Korang ada baca harian Me.t.ro?
Sapa suruh baca paper yg itu, kan dah terjebak tulis benda mengarut.. hehehehe.


Saya ingatkan kalau pegi Morocco nanti, buleh la jalan - jalan makan kambing macam si Zimmern buat.
Rupanya org lain jalan-jalan Morocco, pergi carik bini.


Seriously, saya tak sangka ada org lelaki Malaysia pergi carik bini dkt negara lain? 
Saya paham la kalau jalan-jalan dkt tetiba jumpa awek tgh jalan dkt Union Street (Sebab nak pegi KFC halal sebenonye), wow wee, bagi pick up line yg ala-ala aje tapi poket penuh tak kesah la kan.
Tapi ini, mmg purposely carik org overseas ni mmg I kagum you!!!
Takyah pikir pick up line.
Takyah pikir nak pakai baju ape masa nak propose.
(Ada ke lelaki melayu propose?)
Tak payah
Tak payah
Tak payah.


Sedia duit.
Setuju.
Kawin!


Tapi duit yg tak berapa nak banyak tu yg menjadi tarikan kan?
Kalau kawin dgn org Malaysia, paling koman kena ada 10k, baru dpt majlis yg ala-ala aje.
Haipp!! Kalau sapa guna duit mak untuk kenduri, tak leh banyak bunyik, diam!
Belum kire duit hantaran.
Gedebak gedebuk jadiklah paling koman 20k.


Bagi la alasan apa pun.
Kos mahal la kawin dgn gadis tempatan.
Nak anak mix la.
Nak jadik the most extraordinary person di Kampung Ketapang Tengah lah.



Tapi saya tau.
Org laki jadik suka baca statement ini dalam paper itu.
"Golongan gadis terbabit juga biasanya suka menari hanya di kalangan wanita dan mereka tiada masalah untuk menari di depan suami untuk ‘menghangatkan’ suasana"
Chaitt!!!



psst: Apis, if you're reading this, glemer u, kalau kawin org oversea ni, jum la jalan-jalan Morocco.
Photobucket

11 comments:

bujal X said...

taknak lah~nanti kena makan kacang kuda hari-hari.(saya berbicara seperti orang jumud)haha~

Kazaztan Team said...

pakej melancong + honeymoon..

ayam said...

pimpin' is easy

ayam said...

cik lurpak, kalau menari chicken dance agaknye menghangatkan suasana ke tak?

Cik Lurpak said...

Bujal: Kacang kuda la sedapppp!!! ko beli kacang kuda yg dalam tin tu, ko tumis bawang besar, cili padi dan daun kari, masuk kacang kuda..perhhhh.. nangis ko!

Cik Lurpak said...

Kazaztan: Kalau dah balik ke rumah mertua, itu bukanlah namanya honeymoon.. hehehhe

Cik Lurpak said...

Ayam: Kalau setakat nak menari chicken dance, baik takyah kawin jauh2.. bersepah org Malaysia pandai buat chicken dance.. heheheh

Ribbon Clown said...

aku serius geli bila baca ni semlm.. susahkan diri je..

kawin sbb nak senang control bini.. yelah family bini seme jauhh.. cian bini tade tpt ngadu..dah la naive.. sian sian..

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Kan kan? ntah hapa -hapa.. ambik kesempatan lah kann.. kesian perempuan tu.. kalau kena buli dgn ipar duai ke, ish ish..

ko tau, dkt UK ni, ada british indian ni.. Dia asik bisnes aje pagi petang siang malam.. anak pulak ramai, bini dia tu org Indian India, tak pandai speaking, tension weh bini dia, pastu bunuh diri dgn anak-anak dia sekali masa laki dia dok sibuk jaga kedai.. sadiss!!!

Ribbon Clown said...

ha amek ko..org klu dah depressed gile leh melarat jadik saiko.. 3,4 tahun klu memerap dalam umah, tensen hal anak, ng chores tak sudah2x..mmg saiko la..

klu kes pompuan Moroccan ni, dah la x pandai ckp melayu, pastu ckp omputih sket2.. klu tak pandai mix in community mmg leh saiko..

takyah carik pompuan luar.. kawin je pompuan melayu.. carik la pasangan yg sekufu..

mmg patut la perempuan skang demand hantaran tinggi, lelaki zaman skang susah nak percaya, pemalas [huhu some of it] baik kikis skang, kang dah cerai susah nak kikis hahaha ;p klu cerai je, susah gile nak claim alimony kan..berape ribu kes isteri tuntut alimony for years tak dapat2.. okeh aku stop skang..EMO..dah mcm lawyer syariah dah hehehe

wantie said...

pas kawin ngan org moroco. pas tu wak balik m'sia. hai.. org malaysia dah semakin majmuk.

yg kat m'sia pun penuh dengan indon, vietnam, bangla, Nepal.hahaha.. memajmukkan rakyat malaysia.

malay + moroco = layco. jgn jadi kopok leko dah la.hiksss

Related Posts with Thumbnails