Sunday, 12 December 2010

Semput Semput Rindu

My mom's flight will be tomorrow at 10.50am. The original plan was she's going to stay with us till February. When my abah already on his way back to Malaysia, she decided to shorten the so-called winter holiday up till January only. Few days after that, she said she cannot tahan anymore, she had this semput attacked in between maghrib and isya'. And for that reason, we changed her ticket to tomorrow. I think my mom cannot be far away from my abah, so that's way she had the semput. She is not a semput person like me. I called this kind of semput as semput-semput rindu.


Here we are, spending a night in Heston Westbound Travelodge, near Heathrow Airport. Just arrived from Rozie's place for dinner. Rozie made us bee hoon goreng with teh tarik and we brought along K.O grilled baby chicken. Iza introduced us to prawn chilli oil, the combination was so yum yum!!


We wrapped my mom's bag with the cling film. Takyah balut dkt airport dah. Jimat kan? Ok, time to sleep, nite-nite all!


P/s: this is the last night in this year Mrkamahkamah nak bermanja dgn neneknya. Budak ini mmg suka kena urut, huih, kecik-kecik dah lenguh!



psst: ramai dah org malaysia semua nak beli luggage bag elvi.. kalau dah pakai elvi ORIGINAL, takyah la wrap kan? hehehe.. saya pakai cap ebay aje.. hahahaha...


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

12 comments:

zarin said...

wahhh romantik gitu mak and bapak u..tk boleh berjauhan gitu ye!

suhaila said...

alahai sian mak ktk tek mah...rindu banget la ya hihi...kmk ingat kaki sapa ya tek padu kaki si yaya..haha..nang suka d urut2 yaya koh..cuteeee

Faizal n Fashitah said...

Hahaha nang semput2 rindu la mak kitak ya heheh..

Cik Lurpak said...

Zarin: hehehe.. they all pikir macam buleh jauh just for a few months, tapi silap! hehehehe..

Cik Lurpak said...

k.su: yaya dah pandei mintak dimassage indah..pelik miak aie... hehehe

Cik Lurpak said...

Faizal: Nang sikda sebab lain lah ya nak o, mun dah nikah for 31 years, dah macam belangkas

somuffins said...

CL
Semput2 rindu .. bagus jadi tajuk drama tu, hehe.

Nak jawab soklan nih. Cikgu Ros binti Abdullah. Rupa cam cina (mmg pun sbb dia anak angkat).

Semoga mak you selamat dlm perjalanan dan tiba kedestinasi :-)

Cik Lurpak said...

CikSom: Tenkiu :)

Nanti saya tanya mak saya ye, setelah dia pulih dari jet lag..

CikSom takde kawan dgn org tivi ke? heheheh

aliaaroslan said...

saya pon ada member yang parents dia camtu. tapi jenis pulak ayah member tu MESTI makan masakan mak dia. even goreng telur or sardin. kalau mak dia tak sihat, ayah dia tak makan kedai. instead, makan roti kat rumah aje. tapi tak suruh pon mak dia bangun masak.

kak, tukar teket kne charge ke? sebab tak pernah buat..

Cik Lurpak said...

Wahai Aliaa: Kalau mak akak takde, jawabnya abah breakfast and lunch kat luar, malam dia makan biskut aje, weekends pulak anakanda2 yg lain kena balik, dan tlg masakkan.. heheheh

Kalau MAS, rasanya bayar gbp15 aje.. sebab kami kena charge banyak itu aje.. Tapi kalau Airasia.. hari tu tukar, kena charge change fee+difference ticket price tu.. quite mahal la kami penah kena.. gbp160 gitu..

somuffins said...

CL
Kawan dgn orang tivi? Tak de tapi nape ek??

Huda said...

kreatifnya korang..
anak aku pon suka dimassage..esp sblm tdo..hehe org tua pon suka

Related Posts with Thumbnails