Wednesday, 15 December 2010

Not Well

Someone is sick.
He started coughing since last Friday.
It's getting worst on last Sunday and on Sunday night, his body temperature reached 40.3.
Monday morning, the temperature was downed at 36, phew!
We thought everything was going to be ok. So, we didn't go to the GP.
Later in the afternoon, again, it was 40!
Tuesday morning, I made an appointment with our GP.
She said that Mrkamahkamah had a chest infection and prescribed the amoxycillin.
And the worst was last night because his temperature was between 39.5 and 40 from 9pm till 5am.
My sleep pattern was disturbed especially last night, I slept around 5.30am and this morning, woke up at 8am. 
Fuhhh!!
I guess I need to cancel my last meeting for this year.
Apa nak meeting weh, satu hapa pun tak buat, baca paper pun separuh aje, erghhhh!!!


This is my dear friend right now.
Tapi over ok, setiap 15 minutes, hahahaha.
Mak kite ckp "eh eh misi ni, org sejam sekali je check, dia ni asik buat round aje"
Heheheh.

psst: Aku tak leh jadik nurse, baran ada tinggi juga.

Photobucket

14 comments:

suhaila said...

Mudahan yaya sehat cpt,mah..ari sejok ya la kenak infection ya nak? Bazli rea kenak lung infection d sbb sejok..

Ms.Lilies said...

menantu aku tak sihat??
moga cepat sihat...

ehh??

~ Mamma Olyn ~ said...

Cian yaya..minum air suam byk2 yea:) doakan moga cepat sembuh

DrNotts said...

doa banyak2 jua! kat bumi orang lain ni payah sikit bila sakit!

Cik Lurpak said...

K.Sue: Nang tgh virus kinek tok koh.. di GP tek, ada juak miak lain kenak..

Cik Lurpak said...

K.Mimi: Jgn letak tinggi sgt masa Ayra nanti eh.. hehehe

Cik Lurpak said...

Mamma Olyn: Thanks..budak ini tidak suka minum plain water.. heheh

Cik Lurpak said...

Aunty Notts: Thanks.. rasanya dia kurang demam kat sini kot.. Kat Malaysia. asik2 flu.. pelik!

DrSinga said...

rindu nenek!!

Hanis MY said...

get well soon yaya

somuffins said...

CL aka Misi
Jgn lupa buat round lebih kerap ok?

Mrkamahkamah sakit sebab nak besar dan lebih pandai (as told by my Mak)

Cik Lurpak said...

Ibusinga: Ada betol juge tu, asik sebut aje Papa, Nenet and Rozie :(

Cik Lurpak said...

Hanis: Thanks Aunty Hanis :)

Cik Lurpak said...

CikSom: I mmg berdoa dia cepat besar, sebab boleh la I beranak, wakakakak..

I nurse yg garang tapi berdedikasi u.. asik buat round aje, kalau dpt upah handbag best jugak.. ahhahah

Related Posts with Thumbnails