Thursday, 30 December 2010

Money Bank

Yaya-Yayen asik la kacau mak dia. Sebab saya tgh buat ini. Guna teknik Aliaa Notts, campak dalam oven. Senang kan Aliaa?

Dah lama teringin nak makan ini.
Rumah ni kan ada org sakit lagi, so kena la buat something yg dia ada selera sikit. Ye, saya malas nak carik-carik ayam. So, kasik masak sup ayam, kuah lebih, senang!


So, saya suruh budak kecik tu tlg masukkan duit sen dalam kedalam tabung dia. 

Kang dah penuh, boleh la pegi tukau jadik voucher guna machine Coinstar tu.

Baru banyak ni. 

Tapi nampaknye kena jual balik la tabung ni dkt ebay, sebab kat Malaysia tak leh pakai. Dia tak detect coins Malaysia, huh! Kalau ada benda ni utk duit RM, saya nak beli la.. Senang gitu kan.

Tapi budak ini dah tau kat situ masuk coins, asik la mintak "Mommy, two pounds?". Amboi, tak agak-agak, the biggest coin yg ko mintak yek!!!

Photobucket

8 comments:

kucingorengemok said...

coolnya wehhh... kita orang isi duit dalam vase je

afendi ariff said...

waaa...siap blh kasitau amount...cuma aku takut nanti duit yaya ni susut ke tgn mummy dia je kang...asyik nk bershopping je...
heh!

Ms.Lilies said...

giler syok ada tabung cenggini...
aku buh dalam bekas mister potato je ahahaha....nak masuk bank jenuhla mengira

Cik Lurpak said...

KOG: Kire ok ape KOG ada tabung, saya dulu menabung dkt kedai runcit sebelah rumah, cikedis dia menggoda ... hahahahha

Cik Lurpak said...

Afendi: Kalau aku pakai, aku ganti balik la bro, tapi aku masuk ASD la.. hihihih...nanti 18tahun kemudian baru dia boleh withdraw..hahahah

Cik Lurpak said...

K.Mimi: pastu tgh kira-kira, rasa macam tersalah, pastu start balik, letih wooo.. hihihhi.. saya selalu tgk mak saya kira, sebab dia kan keja post office..

aliaaroslan said...

senang lagi mudah teknik membuat begedil tersebut kan kak? buat banyak2 pon takpe.. tak penat. hehe..

kalau ada tabung tu kira duit RM, saya pon nak beli..

yaya-yayen sungguh genius, mintak 2pounds.

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: Dia tak panggil coins, bagi dia semua coins itu 2 pounds.. hahahaha

Related Posts with Thumbnails