Monday, 13 December 2010

Kena Masuk Dapur Balik, huarrghhh!!!

Lepas saying good bye to my ratu hati, we began our journey to Westfield. It was 9.40 by then. And most of the shops at the mall open at 12pm, great! So kami melanguk dkt situ from 10.10. Tgk budak kecik ni conquer satu sofa, dia punya sorang.

Lengang, takde orang.

T-Bag gigil lapar. All restaurants kat situ bukak at 12pm, except Pret A Manger. So nak tak nak kena makan situlah. Sedangkan perutku dah nangis nak makan Yo-Sushi (sebenarnya nak guna birthday voucher). Macam biasa lah makan bread, ambik tuna toastie and egg cress sandwiches. Mrkamahkamah gatal amek epal la, orange la and banana la. Suprisingly, semua buah - buah itu habis dimakan. Apsal dia punya buah - buah itu macam sedap semacam eh? Saya adalah manusia yg jarang-jarang makan orange, tapi orange yg diambik budak kecik itu, saya makan. Tak masam, manis yg sedang-sedang aje, I like! Saya makan ni, share dgn T-Bag.

Mula-mula ingatkan itu adalah salmon sashimi, sekali salmon sushi, frust ok! Tapi takpelah, buat penghilang kempunan kannnn?Bestkan kalau ada org tlg bekalkan tetiap ari macam ni, saya sgt suke ok!
KOG, saksikan la matahari yg nak jatuh masa on the way back to Bristol. Silau ok!

So, kena pakai shades. Heheheh. Walaupun sejok, silau tetap silau.
Pe'jah, ehem ehem.

Since chef import sudah pulang, kena la masuk dapur balik kan. Fuhhh, nasib baik chef import dah siap blendkan the shallot, garlic and cili kering. Hehehe. Tapi sebab malas kan. Ni je la we all makan hari ni. Lagipun Mrkamahkamah demam, takut masak nasik kang dia tokse makan. So buat favourite dia la, dia panggil "geti".


Photobucket

8 comments:

DrNotts said...

OMG Kimbap mogeoro kaja! nak kimbap. rindu kimbap. kebulur kimbap aku ni! drool terlebih dah!

Cik Lurpak said...

Kimbap tu ala-ala sushi kan? Org korea yg panggil kimbap ye? Suruh Aliaa belajau buat.. heheheh

Ribbon Clown said...

haha.. serius vogue!!!! :D :D

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Yg pentingnya ianya murahhh!!! heheheh....

DrSinga said...

berapa beg eh pasang Clark Chef Import bawak balik??

somuffins said...

CL
vavavoom stylo!

Cik Lurpak said...

Ibusinga: Bukan setakat kasut clarks je dia yg angkut, sekali dgn handbag Clarks pun dia angkut!!!!

Cik Lurpak said...

CikSom: Org lain pakai shades gitu, kite pun nak juge, tapi tak sedar, hidungku penyek!

Related Posts with Thumbnails