Thursday, 9 December 2010

Essential Items in Your Purse

I found this article at Jezebel.com. It's about the essential items in our purse. According to them, these are the indispensable things :

1. Tampons - I never use this, macam geli je, hehehehe. Sapa ada experience?
2. Concealer - I don't know how to put it on properly
3. Deodorant. - I don't need it here
4. Underwear. - It's a must if I travel to Birmingham, kalau terlepas train, buleh menumpang kasih kat rumah Ayu or Mileen
5. Granola bar. - "I don't like it!" sebut macam Lou dalam Little Britain
6. Matches or lighter - Don't need it!
7.Pen. - Kalau letak dalam bag, asik hilang aje, ade org tukang amik, chait!

If you're an environmentalist, please check Huffington Post for a list of essential items for a green way of life.

None of those items, in both lists, are in my purse except a smart phone. The thing is, I don't use my handphone to check a company’s environmental record  or the nearest recycling location for a variety of wastes, I used it to check my emails, FB and twitting instead.  Yes, I'm not an environmentalist, but I'm not a litter lout.


Since my purse is just next to me while doing this entry, I just took everything out and snap a picture.


1. Wallet.- Pergi kedai, mana buleh bayar pakai air liur kannnnn?
2. Lipsticks - 2 different colours.
3. Compact powder - kalau dah muka kelabu asap, haruslah kan!
4. Chocolate -kalau sentap aje, terus ngappp!!!
5. Point and shoot camera - ni je yg aku pandai guna and mampu
6. Roll-on perfume - kalau dah abis yg ini, tok se beli, sebab yg ni pun dpt free, hahahha.
7. Glove - a must in winter, I'm not Dexter.
8. Shades - Pe'jah, aku dah beli yg elok sikit, hehehhe
9. Hair claw clips - kalau dah rambut kena tiup angin, kasi ikat.
10. Handphone - nak tweet lah, nak FB lah, nak BBM lah, macam-macam!!

Of all these things, the only thing I really need to have is a pack of travel Kleenex.
I always end up asking for tissue from my friends and my mom.
What are yours?


psst: kan best bag kite macam bag Hermoine. Asal nak aje, terus godek and bawak keluar. Contoh kalau teringin nak makan putu piring, tetiba ada. Oh cool!


Photobucket

24 comments:

aliaaroslan said...

1) sila google recipe putu piring, masak dan papar disini agar menjadi idaman mamaku dan beliau akan meminta daku untuk membuatnya dan daku akan ada panduan dari sini. eh..

2) sungguh lengkap handbagmu itu. nanti nak tengok balik ape ada dalam pounchbag ni ha..

apasal komen melampau kan.

kucingorengemok said...

perlukah shades di musim sejuk? salji berkilau² sampai silau? hehe :)

Hanis MY said...

Haa kenapa putu piring hahaha.. kelakar la..cukup lengkap bag, mine just purse, kamera and kamus jap-eng hehe...

bujal X said...

rindu putu piring ye~~

DrSinga said...

kita panggil 'kutu' piring...!!
.
.
kita tak ada henbeg!!!
sebab tu kena pakai jins..
semua sumbat dalam poket..

Ribbon Clown said...

haha..kasik tayang itu shades please..gambar ko tuh tidak jelas.. hehe

lam hbag aku same je cam ko cuma ade extra pad,lipbalm, mineral water kecik, buku cerita klu end up bosan terstuck mana2..hehe

Faizal n Fashitah said...

Bagus kitak hoh..sentiasa ngembak underware ke mana-mana. Bleh mek niru juak tok lak heheh..

Cik Lurpak said...

Aliaa: Recipe nye sudah ada, tapi bdn adalah tidak berapa sehat.. so agak malas heheheh..

Nanti dah buat, kasik upload + kasik terliur.. hehehehhe

Cik Lurpak said...

KOG: Haruss!!! Mentari menyinari, silau u!! Pakai shades tapi udara sgt sejok, oh nikmat!

Cik Lurpak said...

Hanis: Itu sebenarnya sikit, masa budak itu masih baby, kena bawak pampers la, towel la.. huih berat woh bag!!!

Cik Lurpak said...

Bujal: Sesungguhnya saya rindu putu piring! Hari tu balik tak jumpa carik, sedih :(

Cik Lurpak said...

Ibusinga: Huihhh, kalau pakai sling bag, leh letak ipad.. heheheh....

dah ada iphone, apa kata ipad pulak, hehehhe

Cik Lurpak said...

Pe'jah: I malu la nak tunjuk shades I.. hehehhe...

aku pakai implanon, so period adalah once in a while, so tak guna bawak pad jalan2..heheheh

Cik Lurpak said...

Faizal: Aok, nang senang nak berambeh ke rumah orang.. dah la sik berpeluh sitok,so nang sik perlu nukar baju.. hehehhe.. tukar spender jak, ya pun sebab mok jaga hygiene.. hehehhe

~ Mamma Olyn ~ said...

RINDU PUTU PIRING..huhu..i wajib ada baby wipe + tisu.. ada je benda nak kena lap..huhu biasa la dgn 2 budak tecit ni, dr tumpah/meleleh/muntah/dll..ralat klu xda baby wipe ni:)yg len cam biasa HP/ my PINKY camera, *xbawa ble nangis*/purse of course..hehe

Cik Lurpak said...

Mamma Olyn: Biasanya kalau nak jalan lama2 mmg saya bawak bag budak kecik sekali.. dalam tu la sumbat segala benda.. kalau jalan sekejap, barula sumbat dalam handbag saya...


kannnn? Putu piring, i miss u!!!!

nottingham said...

lurpak, kasi besar semua gambar. boleh kah? baru puas hati nak tengok gambar si budak tecit tu! or your food!

Ismail Fitry said...

Rumitnya lahhh perempuan semua. Macam macam kena bawak. Tengok lelaki, bawak perut je keh keh keh!!!

Cik Lurpak said...

Aunty Notts: Hehhe.. ok! next time saya besarkan gambau ye.. kasik menjejes air lior..hehhehe

Cik Lurpak said...

Ismail: Bukan ke trend org laki zaman sekarang pun bawak men handbag.. hehehe.. ko jgn, ntah-ntah org laki lagi over.. hehehhe..

somuffins said...

CL
My handbag ada macam2 didalamnya tapi for sure takde remote control or shades.

Cik Lurpak said...

CikSom: Ada org bawak remote control jalan - jalan ke CikSom? hehehhe...

somuffins said...

CL
Ada kot? Taik tv tegar? kih3...

Cik Lurpak said...

CikSom: Mmg penengok tv tegar lah kalau dok usung remote.. heheheh.. confirm penuh bag, dgn remote as-t-ro lagi, tv lagi,heheheh

Related Posts with Thumbnails