Thursday, 30 December 2010

Entry Kasik Orang Panas *ont*t.

Aku jumpe draft ni masa aku godek - godek blog aku. Lama dah aku simpan draft ni, awal tahun ni kot. Agaknye masa aku tulis, mesti tgh annoyed gile, hahahaha.

**************************************************
When you earned more than average, more than other people, be careful of what you say. Jangan memandai give suggestion "pergi la vacation kat sini dan situ, murahh je". Sikit hari je nak kena lepuk kan. Kalau nak ckp juge, ckp jek la harganya, takyah la ckp "murah je".


When your BMI is less than 25 and more than 18, means that body ko takde lemak tambahan yg menyesakkan. Congrats, I'm happy for you sebab kurang risiko ko dpt penyakit2 moden. If you come across a friend who declare that she's on her diet to shed few pounds, jgnla bersikap riak dgn berkata like "tgk aku, makan punya la banyak, tapi taknaik naik la, eh entah2 ko lupa baca bismillah tak?". Like wtf, and terima la fact that you're NOT FUNNY at all. If you don't have something good to say to her, just say nothing.


But if you have BMI more than 25, jgn la canang " tgk la aku ni, gemokkan, kesian la kat aku kan". Ko budget nampak cute kalau mintak simpati? Ko dgn perasan cute ko tu buleh masok jamban!


Divorcee kadang-kadang boleh depress melampau. Ko jgn memandai conclude laki dia salah la, pompuan tu innocent la. Kalau tak tau the stories from both sides, dengar dan diam aje. Kesian weh diorg.


Children develop at their own pace. Jgn nak memandai nak kata anak org tu lembab sebab minum susu murah or sebab anak dia minum susu badan hanya sebulan sahaja. Sejak bile kau yg ada degree accountant boleh jadik part time paed? Ye, aku paham, anak ko sudah boleh membaca semasa umur 6 bulan (gile hebat weh, aku exaggerate la, huahuahua). Tapi anak aku lahir c-sect, ko taknak kata anak aku genius ke, kan org dulu-dulu ckp mcm tu, hahahahahha.


Marilah kita sama2 menjaga mulut dan tangan supaya tidak menaip benda2 yg tak sepatutnya di facebook.


*********************************

Tapi yg peliknya, aku tak ingat dengan sapa la yg aku panas montot masa tu.. hahahah. Jgn menulis ketika "panas" ye puan-puan, bahaya!!! 

18 comments:

Ms.Lilies said...

Perghhhhh terbaekkkkk hahahaha....aku ske!aku ske!

DeLancrettLurpak said...

K.Mimi: saya baca balik, saya kata kepada diri saya "apa ke meroyan kauu ni"..hahahhahaha

aliaaroslan said...

tulis straight from heart ni kadang-kadang bagus jugak..

Ribbon Clown said...

hahahaha..anak dah leh baca at 6 months..gila exaggerate.. hahaha aku malas nak tahu perkembangan anak org..comparison bleh lead to stress n -ve thots..bior lah budak tu nak baca bile2 weh..bior lah dia nak jalan umur braper pun.. asal leh jalan.. asal cepat itu ini dah kira genius..ape daa..

ni seme org2 yg ade lebih advantages [money/beauty/brain/u name it], sebenarnya still rasa threaten ng org lainnyer advantages..org2 golongan tak bersyukur..hehe

Too many people buy things they don't need,with money they don't have, trying to impress people they don't even like!

oh2 aku dah ilang 7 kilo mim..amacam riak tak? haha lempang lah..lariii...

Ribbon Clown said...

btw, chantek make up baru blog ko.. :D

DeLancrettLurpak said...

Aliaa: Kalau ikut rasa, bukan tulis dalam blog, rasa nak balas time-time tu gak.. tapi mcm, arghh, buang masa la kelahi dgn org mcm gitu kannn...

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah: Aku dah tak perasan dah komen ko yg lain bile aku nampak 7 kilo itu!!! what!!! in 2 months eh? hebat la ko.. bagus bagus!! keep it up bebeh..


ini baru intro pe'jah.. banyak lagi aku nak alter ni haa.. tapi malas ya amekkk!!!

Hanis MY said...

mimah santek layout baru...

kucingorengemok said...

saya banyak membesar dengan susu tepung dari susu ibu... ok je, tak cacat pun (eh ye ke? haha), tak macam lembu pun (kadang-kadang je macam skit, sendiri cakap takpe) ;) - komen agak terkeluar dari topik

Ribbon Clown said...

oh ko guna word hebat..terasa hebat jap hehehe..

tp BMI aku still overweight..so byk lagi nak buang nih..doakan aku tak tersasar eh..:D

Lady of Leisure said...

i agree sangat pasal BMI tu, hehe sebab tengah gigih diet nih.. tapi semalam sekali balik rumah mak mentua bantai makan nasi 3 pinggan dia buat asam rebus sulur keladi lah, sambal ketam lah, gulai nangka dengan perut babat lah. tensen giler. ni malas nak balik kampung nih.. :D

DeLancrettLurpak said...

Hanis: Tapi macam what, brown and pink? nanti aku alter kasik logic sikit choice of colour.. ahahahah

DeLancrettLurpak said...

KOG: mak saya kata dia breastfeed saya sebulan aje wehh.. ok je saye.. hahaha...

kalau sendiri ckp pasal diri sendiri takpe, kalau org lain ckp, agak berbulu gak la dengor..

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah: berapakah BMI kau wahai Pe'jah..? Aku 27.1.. kalau aku lost 5kg, baru cun-cun 25, huaaaa!!!

Ok sekarang nak semangat mcm kauuu...tapi tadi breakfast aku makan 2 keping roti cicah sambal sardin, sedap wehh.. hahahahah

DeLancrettLurpak said...

LL: itu laa.. kalau balik KG, confirm tewas di dining table.. takpe, if it's only for 2 days.. lenkali u makan lauk aje tauuu...

nuriL said...

terbayeeek!
aku pun mcm ade gak simpan draft entry ala2 gini.

manusia beselah..
kekadang tu, rase lg pedas apa yg ditaip di fb dari yg terluah wohaa

intonasi bace comment stp org kan berbeza.. uhuks

DeLancrettLurpak said...

Yanot: Itu la yanot, aku rasa kan FB kena ada intonation punye button. If not, people boleh jadik salah paham... and most of the time, people will take it from -ve side,kan?

Ribbon Clown said...

aku nyer BMI 30 on the dot weh..patut obese..sedih..T_T hahaha tp aku kasik semangat kat diri aku declare BMI 29.9..kira overweight lah konon hahahaha...tak kira, nak gak alter jadik 29.9 hahaha

takleh down2 kalau nak diet nih..kena positive je..klu tak ade yg stress pastu masuk dapur korek periuk nasik.. ;p ;p

Related Posts with Thumbnails