Monday, 20 December 2010

Asal Snow, Makan.. Asal Makan je, Snow..

Hari ni mmg heavy snow. Tapi tak le sejok mana, -3 saje, tapi feels like -7. According to BBCweather and AccuWeather, it's going to snow from Monday till Wednesday this week. Makna kata, duduk saja dirumah lah.

And dijangkakan blizzard pukul 3pm. Ini adalah sebelum blizzard.


Taktau la apa jadik lepas blizzard kannn..

Sile layan pics food ini. Oh yum yum!!!
Chicken burger with salad. Since kami tak makan lunch. So we had an early dinner yesterday and both of us ate 2 burgers, hehehe. Tapi T-Bag tak makan la salad tu kan. Kenyang sampai pengsan uols!

Yang ni pulak lunch today. Nasib baik dah keluarkan ayam siap-siap before pergi jumpe Health Visiting Team dkt William Budd Crest GP. Kami pergi sana sebab Health Visitor nak buat 2 year developmental check pada Yaya-Yayen.

Ini namanya Nasi Belasah dan partnernya adalah ayam masak merah, papadom dan salad. T-Bag dah request nasik tomato. Tapi tgh tumis bawang and kayu manis+pelaga + bunga lawang utk nasik, sekali check, alamakkk tomato paste sudah berkulat, chaitt!! So, ingatkan nak buat nasi jagung, T-Bag tok se pulak. Dgn sepantas kilat, idea belasah sudah mari. Ambik serai, ketok-ketok, campak. Lepas tu masukkan kiub ayam seketol. Masuk air and fresh milk dalam kuali tu. Kasik didih, pastu tuang dalam rice cooker yg ada beras yg dah dibasuh. Pastu tekan butang cook, siap!


Photobucket

6 comments:

afendi ariff said...

heran...kat malaysia ni takde snow pun....tp aku tetap makan jugak...
heh!

Cik Lurpak said...

Afendi: Kat Malaysia, snow tak turun.. kang tak laku ABC.. heheheh...

DrNotts said...

lurpak, tu popodum malaysia ke? ke ada jual kat kedai paki kat bristol?


kenapalah snow dah turun kat sana cepat? kat sini tak turun pun lagi. so amatlah sejuk beku kami di sini.

side bar: nak suruh jugak aliaa buat putu piring gadang tu! terus lapar ni.

Cik Lurpak said...

AuntyNotts: Itu plain papadom version Paki.. Tapi sama saja rasanye.. Ada jual dkt kedai Paki, dkt Asda bahagian Asian pun ada..

Korang kat atas dgr kata sampai berbelas -ve nye kan? kesian... heheheh

sile buat putu piring, buat penghilang rasa kempunan :)..jgn lupa buat teh o, oh sungguh layan!!!

aliaaroslan said...

ok. baru lepas blasah ayam nandos versi mama.

Cik Lurpak said...

Aliaa: wahh, korang mmg suka bernandos ehh, hehehe.. senangkan? baling je dalam oven, hehehe

Related Posts with Thumbnails