Friday, 19 November 2010

"Rimas Warga Asing Ramai"


Dah semua warga KL beraya, sapa la nak dtg KLCC.
Tentunya yg tak balik beraya kann?
Abis, kang kalau takde org datangkan, dah tak laku pulak KLCC tu.



Hoih.
Agaknye itu yg omputih rasa eh.
Ramai sgt foreigner, diorg pun lemas.
Terutamanya masa Boxing Day kann?


Kadang-kadang saya terpikir, kite selalu layan foreigner dkt tanah tumpah darah kita macam double standard.
Yg omputih, pak arab atau dr negara singa, bukan main lagi dilayan.
Duit, duit, duit.
Yg kesian, adalah yg datang dr negara yg agak kureng bernasib baik.
Agak-agak korang la, apa rasa omputih tgk warga Malaysia dkt UK ni yg berlambak?
Rasa nak halau
atau suke je?


Kalau kita taknak dilayan sebegitu, jgn buat org lain sebegitu, kannnnn?
Kalau suka dilayan sebegini, so layan la org lain sebegini.
Amacam?


Nah amik kek coklat disaster ni.
Ini lah akibat nye tak sabau nak keluarkan dr bekas kek yg baru je cool down 15minutes, saya terpenyekkan dia, kesiannnn.

Walaupun rupamu huduh, tatapi rasamu tetap maintain!!!
Photobucket

14 comments:

suhaila said...

haha mun xda org negera ke3 mcm ya, sik maju gilak msia sbb cdak nya ya org PENTING bah..wuahhh nang mengancam choc cake ktk ya...recipe ada ka dlm blog ktk?

Ms.Lilies said...

Ko dok sana depa layan ok dak?

somuffins said...

CL
I thot I sorang aje pandai buat kek disaster, heheh.

Ribbon Clown said...

haha..klakar baca comment cik som..haha..

Cik Lurpak said...

K.Su: Aok eh,org Malaysia ni la maok kerja jadik helper dirumah orang, sik standard nakk.. heheheh

Aok. ada recipe tok di blog kmk. Sik pernah kmk fail molah kek tu, sentiasa sedappp!! try la k.sue..

Cik Lurpak said...

K.Mimi: Setakat ni tak penah la dpt layanan buruk.. tapi biasalah mata memandang macam nak terjojol itu biasalah..

Lagipun dkt sini diorg tak buleh sukati ejek2 org.. nanti kena dpt ASBO.. heheheh..

Cik Lurpak said...

CikSom: Hehehe.. jgn risau CikSom, saya ada.. tapi yg pentingnye. effort tu kann.. heheheh

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Aku tgk kek2 ko semua mantap la Pe'jah. Mesti ko seorang yang tabah.. heheheh

aliaaroslan said...

sila pos ke notts sikit yar. ke dah habis?

Cik Lurpak said...

Aliaa: Sile maklum, sudah selesai.. heheheheh

melissa said...

Saya rasa melayu dok London nie civilized sikit. tak rompak, menyamun, merogol, tak byk jenayah wpun ada yg illegal. Kat malaysia tu, dah la ramai PATi byk commit criminal lak tu. Nenek saya baru nie kena samun dgn indon guna pisau. Bila x dpt apa2, diterajangnya org tua tu. Keji ok. kalau betul nk carik rezeki, buat perangai elok2!!

Ribbon Clown said...

Mimah, Aku mmg tabah tgk kek2 ni masa tgh diet nih.. seme buat tuk adam ng laki aku..aku makan satu slice or separuh slice je tau huhu lebih kasik jiran, biar diorg gain weight plak hehe

Cik Lurpak said...

Farah: Melayu ok kot kat England.. tapi org kipas dan org gilap, mmg ampeh kann!!!

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Okla tu, ko buat ada tukang makan.. husband aku mmg tak layan la kek-kek manis.. balik2 aku yg kena abiskan, echehhh

Related Posts with Thumbnails