Thursday, 4 November 2010

Ricotta and Spinach Cannelloni with Four Cheese Sauce

Kan kepala saya tgh "hurricane" kan. 
So saya malas.
Saya hanya bakar Ricotta and Spinach Cannelloni with Four Cheese Sauce.

Nak recipe ke?
Tak yah la.
Nak jugak?
Okla, kang kata saya kemut pulak.
Dah ready nak Ctrl-C and Ctrl-P?
Ready.
.
.
.
.
.
.
Method:
(eh eh tetiba method, ingredients mana?)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ambik ni.
Waitrose Cannelloni.

 Ambik ni jugak.
Waitrose Four Cheese Sauce

Yang ni pun perlu.
Baling dalam mangkuk Ikut turutan :Dolmio, Cannelloni and Four Cheese Sauce.

Tabur lagi parmesan cheese.

Bakar setengah jam.
Dah siap.


Tu pasal saya kata takyah letak recipe.
Saya kan tgh malas.
Nak letak gambar cannelloni yg sedia nak dingap pun saya malas.


Photobucket

18 comments:

bujal X said...

four cheese sauce tu mana nak cari kak~~kedai runcit ban leong depan rumah saya da tentu tak jual~

T_T

aliaaroslan said...

dia macam pasta bake ke ape kak?

DrSinga said...

cait!!!!!

Ms.Lilies said...

ko lahap sengsorang je mimah??
mana aci wehhh....

Cik Lurpak said...

Bujal: Kudus gile soalan ko!!! Berani la ko tanya apek Ban Leong tu, di balingnye telur dkt ko, baru ko tau.. hehehhe

Cik Lurpak said...

Aliaa: Dia more like lasagna.. but tak pakai lasagna sheet.. cannelloni tu macam tube.. dalam dia isi mcm2.. yg paling akak suke is ricotta and spinach... sedapppp!! first time makan masa dkt cafe school, addicted weh!

Cik Lurpak said...

Ibusinga: Dasar pemalas kannn

Cik Lurpak said...

K.Mimi: saya share dgn anak saya.. laki saya tak layan benda2 Italy ni.. hehehe

tapi obviously anak saya makan 25% jek la, lebihnya ke perut saya.. hahahahha

~ Mamma Olyn ~ said...

menarik..ptg2 makan dpn tv best nih!

somuffins said...

CL
Tak baek taw *sambil ketip2 bibir*

Cik Lurpak said...

Mamma Olyn : erk! jangan! ini sepatutnya utk dinner atau lunch. Sebab dia sgt heavy. Marilah kita bersama tidak menternak badan sempena winter ini.. hehehe

Cik Lurpak said...

CikSom:

alaaa...CikSom nak ke? I carry fwd balance semalam, baru je abis, heheheh

Lady of Leisure said...

haish cheese cheese ni yang tak tahan ni.. hehe

Cik Lurpak said...

LL: huishhh, mmg tak tahan, sedapp!!!
dahla four cheese sauce + parmesan lagi, perhh...heheheh

suhaila said...

best nya mun d mesia ada benda2 ya mah...adohhhh

somuffins said...

CL

Tumpang tanya.. nape kadang2 ctrl C and ctrl P tak berfungsi?? Right klik pada tetikus juga hampeh.

I cuba copy paste your tag hari tu, takleh. I cuba ctrl2 tu, juga takleh TAPI tempat2 lain, menjadi pulak dia. Nape ek??

Cik Lurpak said...

K.Sue: hoih, mun ada di Malaysia, sik gago kita makan dikedey.. di "resipi rahsia" pun dah berapa ringgit nya ngecas kita mun makan benda bercheesy tokk..huh!

Cik Lurpak said...

CikSom: adakah Ctrl C and P u allergic kepada tag itu? Chaitttt!!!

Related Posts with Thumbnails