Friday, 12 November 2010

Life is So Simple without Them...

Saya sebenarnya hari ni masak Spaghetti Sup Campak-Campak, ye nama dia Campak-Campak. Bukan sebab dia kena demam campak tapi sebab cara saya masak tu kira main campak (ok fine, org johor tulin sile sebut "cempak") saja. Takde recipe khas tapi hasilnya tetaplah sedap. Pendek kata (akhirnya saya berjaya guna perkataan ini di tempat yg betol, bukan seorang pendek yg berkata ye adik-adik yg belum mumaiyiz), seorang yang amatur pun buleh buat. Tapi disebabkan keghairahan saya bermain-main dgn henpon-bukan-Iphone-4 saya, saya terdelete gambar Spaghetti Sup Campak Campak yg telah dihias dengan cili padi potong dan bawang goreng Wai Yi Hong, tapi pinggan saya je la dihias, pinggan T-Bag tak payah, beliau tak makan bahan hiasan tersebut.  Sile baca ayat terakhir dgn satu nama nafas, hepppp, sapa suruh ambik nafas.

Back to the title of the entry. Ye hidup ini simple aje. Bangun,mandi, semayang,breakfast, pegi keja, balik keja, balik rumah, dinner, tidur. Senang kan. Tapi tak. Hidup ini tidak simple dengan adanya malaun-malaun ni.  

1. Rempit. Korang dah baca kesah Peej Burhan kena serang rempit? So scary! Saya tak tahu yg dia punya ganas sampai macam gitu.  Fuhh!!! 
2. Rompak la kan. Saya dah penah kena so saya tahu bagaimana rasa harta hilang dalam sekelip mata.. Itu orang biasa mcm saya, kalau yg kaya-raya, matikla pengsan dengar total lost kan.
3. Sexual harasments. Ni baca Fazira punya cerita. Saya pun pernah kena and the latest sekali ada omputih mabuk dkt Park Street cium bontot saya masa saya bongkok tgh betolkan Mrkamahkamah dalam car seat. Kalau saya tahu dia nak cium, laaaaamaaa dah saya makan julap. Kentut banyak2. 

Huih, kalau nak dilist kan masalah-masalah yg ada, confirm semua org ngeri nak keluar rumah. Semua org gatal nak work from home kan. Tapi takkan lah kan. Abis kang jusko tu sapa nak pegi kannn? Mesti la ada org yg berani utk keluar dan shopping, hehehehe. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dalam banyak-banyak masalah ada satu lagi masalah paling bang**t yg kena settlekan ASAP. Cer la teka.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MLM la. Bukan Milah love Mahadi, bukan! Ini Multi Level Marketing yang saya mmg anti secara azali. Saya asal ada kawan yg approach saya nak ajak join, jgn harapla. Saya akan block no telefon kawan tersebut. Saya sanggup hilang kawan sebab MLM ni weh. MLM ni menyusahkan sebab orang-orang kampung saya pun tertipu. Tu belum kesah Swiss bank tu. Sedara saya ada yg terkena. Fine la sedara saya tak belajar tinggi. Tapi korang yg dah belajar tinggi-tinggi, cuba la pikir sapa nak bagi korang duit ribu riban sekelip mata, sapa? Asik pikir nak bergaya pakai kereta mewah. Hey orang MML, kalau setakat pakai Merc, BMW, pastu ko belanja orang dkt mamak sambil menabur janji palsu kauu, ape kelas! Nak impress orang kena ada gaya, bawak la pegi 5* restaurant SETIAP KALI ko nak goda orang. Meeting kumpulan MLM ko tu tempah la conference room dkt Hotel. Sebab ape kau tak buat, sebab kau pun takde duit. Kau mengharapkan orang tu keluarkan kan 5000 sebab nak bg duit permulaan kan. Ye saya tahu ada MLM yg perlukan duit permulaan serendah rm20, tapi still gak duit orang yg ko ambik. Takyah ckp isu halal dan haram, kalau orang atas je kaya, yg kat bawah mcm nak mamp carik downline kannn, tapi tentulah tak dpt sebab orang lain yg join benda bongok ni pun nak carik downline jugak. Ye, great people do think alike, bongoks people pun sama. Dia approach org -org yg macam dia yg confirm setuju gak nak join. Hahahahhaha. Kalau tulis entry mengutuk MLM sampai tahun depan pun tak abis.


Dah la. Alamak lapar. Dah nak dekat 1am. Jom maggi! Ciao.



Photobucket

18 comments:

bujal X said...

tak ble blah itu mat saleh mabuk~

apsal tak bagi groin kick je terus? tentu enak~~

Cik Lurpak said...

Bujal : Tak perasan tau ada org tgh cium bontot ku itu.. terasa macam ada sondolan2 aje.. rupanya mmg dia tenyeh muka dia dkt bontotku itu.. Bila pusing muka tgk dia, macam terkedu aje.. hemmm

Lady of Leisure said...

huwaa serious takut jumpa yang mabuk2 gitu.. i pernah sekali naik tram masa tu ikut husband outstation, masa husband meeting i gi jenjalan, i saja naik tram sampai hujung station, tetiba ada sorang ni mambuk jalan huyong hayang masuk dalam tram.. i pucat giler terus tak berani jalan sensorang...
tapi i emmang nak tergelak giler part u kata nak makan julap and kentut kat orang tu kahkahkah!

Faizal n Fashitah said...

Hahaha...kamek nang ANTI MLM koh. Tiap kali mun member promot ngan kamek pasal MLM, mesti mek mbaknya crita hal lain. Sampei fedup daknya oleh kamek ekekeke.

Cik Lurpak said...

LL: huihhh, jgn buat main dgn org mabuk ni. Patutla alcohol tu diharamkan kan ? Alaah, kalau kentut pun, I rasa bau kentut I lagi wangi sebab mulut org mabuk ni bau longkang, eeuuwwww!!!

Cik Lurpak said...

Faizal: Giya kita molah MLM tok.. munnya mukak cerita MLM, kita pusing cerita nok lain.. sidak ya mun dah start kelaka (read: loba) nang sakit telinga kita entam nya aihhh

kucingorengemok said...

kakakaaa (eh jap, jahat ke ketawakan?), orang kena raba/pukul bontot pernah dengar la, cium bontot baru ni 1st time... kelas bontot u! bukan calang² orang boleh command stranger cium bontot ok. hiks.

Sidratul Muntaha said...

part mkn julap byk2 pastu kentut tu yg tak thn.,.
adeiii..
sakit perut aku gelak pgi2

Ms.Lilies said...

ngeri weih part omputih tu...apsal ko x terajang je terus?lg best ko pakai heel sepak kat tutttt hahaha

Ribbon Clown said...

ni baru betul ng saying "kiss my ass".. hehe

aku pun menci ng MLM.. hidup ni bukan setakat nk pki kete mewah..

nottingham said...

auntie setuju dengan ribbon, hehehhe kiss my ass, woot woot. barulah betul.


as for mlm, i was approched several times. business uptrend (nd lala), dan lepas tu score A. dari orang yang sama. terus tak angkat phone. dia mesti merajuk giler. lepas tu herbalife. tapi herbalife tu untuk pakai sendiri masa tu, ok jugaklah.

Cik Lurpak said...

KOG: Ini namanya insan yg terpilih.. heheheheh..

Cik Lurpak said...

Sidratul: Tu je cara nak kasik diorg sedar dr mabuk.. KENTUT!! hahahahha

Cik Lurpak said...

K.Mimi: Takde maknanye nak pakai heel kat sini kak Mimi.. heel kat sini rasanya 3 inci yg paling rendah diorg jual.. huih, masa tu panik pun ye

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Kalau dia kiss my ass, then aku dpt habuan tak pe gakk.. ni aku kena sondol.. chaittt!!!

Cik Lurpak said...

Aunty Notts: Herbalife tu MLM ke? Saya tak tau pun.. saya join sebab saya dpt discount.. tapi tak penah pulak carik org.. heheheh..

aliaaroslan said...

baru borong maggie kat kedai pakistan ni ha kak. stok sampai tahun depan hihi..

pasal MLM, saya pernah kne kak, memang hilang kawan. dia dah tanak kawan dengan saya pasal saya tak join MLM yang dia ajak join tu.. kekonon tanak tolong kawan.

ajak jumpa pon kat foodcourt tesco. ape kelas kan..

Cik Lurpak said...

Aliaa: Food court tesco aje?! Huih, boleh mendatangkan amarah tu.. heheheh

Related Posts with Thumbnails