Tuesday, 9 November 2010

Frog, What?!

Mrkamahkamah still wheezing today but it's better than yesterday. So I decided not to send him to nursery school. T-Bag goes to school as he has a dateline coming. I made fried sausages with chocolate drink for Mrkamahkamah's breakfast while his parents had chicken burgers with lady earl tea. Huih, aku hanya makan sekeping roti (bukan roti burger ye) yg dibelah dua dan daging burger dipenyekkan ditengah2 kerna roti sudah abis.


Mrkamahkamah had his breakfast in front of the TV. While I was reading something on the laptop, he came to me.
 MrKamahkamah: "Mommy, frog and nice".
 I thought he was talking about the frog on the TV. Then,
 I said: "Oh, You are a nice frog. Frog jump. Go on and jump".
MrKamahKamah : "No No. Frog nice."
Me: What? Which frog?
Mrkamahkamah : No!!!! He started to shout at me "No No No!!!.Frog nice"
Me: I don't understand. Show Mommy what do you want.
Mrkamahkamah : Frog  nice sausage.
Pikir punya pikir.
Me: Do you want fork and knife to eat the sausages?
Mrkamahkamah : Yes!!!


Omputih sesat ni tak pandai makan pakai tangan.
Sebelum balik Malaysia, kena ajor ni. kang aku yg malu masa bawak balik kampung, hehehe.

Photobucket

27 comments:

Fazira said...

hahahahahaha.....
yaya..yaya......adoiiii..
aunty pun susah nak faham apa yaya cakap....yaya nak sikit cookies..ada lebih tak?

bujal X said...

mrkahmahkahmah..do u want babab?
amboi..tak tau makan pakai tangan ye..he..

nottingham said...

good job mrkamahkamah! mummy's fault it is! hehehhehe

AiTotYati said...

hahhaha cutelah!!

Cik Lurpak said...

Wahai Aunty Fazira, ada 2 balang lagi cookies.. meh dtg amik! heheheh

Cik Lurpak said...

Bujal: nasib baik dia tak geli kalau kite suap dia pakai tangan, ada setengah budak geli tau.. heheheh

Cik Lurpak said...

Aunty Notts: kadang-kadang saya rasa dia ckp german.. hehehe

Cik Lurpak said...

AiTotYati: Ye mmg cute, nak memahamkan apa dia nak ckp, sikit punye seksa tau.. heheheh

bobotnear said...

yaya ckap hanya sabryna yang paham..takpe..nanti jumpa nurse leh dpt masuk sekolah fulltime...sbb kena speech therapy session(ikut nasihat kakak mimah tersayang)...lepas dpt sekolah cakap lancar kalah mommy di...:)

aliaaroslan said...

anak omputih nih.. kne bawak bekal spare dalam handbag fork n knife ni kak bila balik mesia nanti.

Cik Lurpak said...

Mileen: Takyah pegi jumpe nurse, rasanya cikgu nursery dia yg akan recommend.. rasa bersalah nak mintak full time kalau tak layak.. hihihih

Cik Lurpak said...

Aliaa: huih, mengadas kan? beli fork and knife plastic, sumbat dalam bag banyak2, senang gitu.. heheheh

suhaila said...

adoh yaya..pecah palak aunty miker words ktk ya...kekekke

Ms.Lilies said...

ahahahaha.....
masakla ko nak train dia sok cakap srwk lak

Cik Lurpak said...

k.sue, nya nang mcm ya.. pelik2 jak disebut jak..fireworks jadik firewort..

Cik Lurpak said...

K.Mimi: huih, mmg masak.. jgn kena ejek kat sekolah sudehhh.

Faizal n Fashitah said...

Wakakaka..frog nice! mun kamek nenga lalu blurr ekekeke..

Cik Lurpak said...

Faizal: ya sik pa juak, kinek tok nya suka na morah kmk.. tension aiee.. baruk kmk tauk apa rasa mak bapak kmk diporah kedak ya.. hihihhi

Ismail Fitry said...

Anak aku kalau makan benda lain boleh makan dengan fork and (spoon). Tapi kalau makan nasik aku ajar makan dengan tangan.

ayam said...

accent bristolian kut, wo'ah wo'ah = water paduhal ... telinga mommy and daddy yaya kan telinga melayu kampong, mane nak paham vicky pollard punyer slanga da.

Cik Lurpak said...

Ismail: Anak ko berapa umur eh? Anak aku baru je pandai makan sendiri.. Nanti dah pandai bebetol, aku nak PAKSA dia pakai tangan.. hehehhe

Cik Lurpak said...

Ayam: Saya punye telinga adalah telinga US ok!! Sapa la nak mengaku jadik warga UK.. tak class ok!!!

littlelittleworld said...

hahahaha. kelakar. kids can be entertaining... pelat yang comel

Cik Lurpak said...

K.Nina: Mmg entertaining..tapi selagi tak paham, selagi itu stress!!!

DrSinga said...

sib baik tak 'pork nice....'

Cik Lurpak said...

Ibusinga: Nasib baik kannn.. dia kata pig is cute.. haa amacam?

nuriL said...

kah kah yaya!
giler auntie pun tak faham mende lah dok frog n nice frog n nice.. wohaa

Related Posts with Thumbnails