Monday, 1 November 2010

Eat.Pray.Love


Guess why I really really want to watch this movie.
Julia Roberts?
Nope, I'm not one of her zillion fans.
FYI, I watched 1999 Notting Hill LAST YEAR and I watched it because T-Bag said it's one of the must-watch romantic movie. Romantic lagi 50 First Date kot.

It's the word Eat.
I want to see where"the eat" scenes were filmed and they chose Italy.

Among the food featured in the film.

1. Pizza Napolitana
2. Egg, Asparagus, Potato and Ham Salad
3. Figs and Ham
4. Ham and Melon
5. Spaghetti all’Amatrician
6. Fried Artichokes
7. Spaghetti alla Carbonara
8. Fried Zucchini Blossoms
9. Spaghetti Cacio e Pepe
10.Gelato

Of all these food, I really want to try the Napoleon cake. Liz in the movie called it Napoleon cake however according to Wiki, the italian called it mille-feuilleA Mille-feuille is made up of three layers of puff pastry, and two layers of crème pâtissière. The top is glazed with icing, in alternating white (icing) and brown (chocolate) strips, and then combed. Macam sedap aje, alah, apa la yg tak sedap kat tekak aku. 



My favourite scenes were all the eating scenes and learning Italian language.
My least favourite scenes were the romantic scenes in Bali.


And they said durian tastes like stinky feet?!
What?!!!


psst: Apsal aku dengor suara balinese healer, si Ketut Liyer tu macam suara chef wan, or to be exact, cara dia ckp macam chef wan.. kihkihkih.
Photobucket

10 comments:

kucingorengemok said...

ramai orang kata cerita ni tak best... i'll get it bila cd pirate $8 dah keluar, heheh

ayam said...

zillion fans?, current world population diestimate sebanyak 6.7billions¹ je, hik hik. cik lurpak nak kench kitaorg eh?

1. U.S. Census Bureau - World POPClock Projection

ayam said...

btw,

Notting Hill sungguh lomantik hape ... scene kat dalam kedai buku, waktu william mintak putus/break dgn anna .. as she's a famous actress, and he's just a regular bloke who own a small bookstore... the relationship is doomed from the start, and then anna dengan penuh emosi, struggling to keep her emotion in check, replied, "After all... I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to ... LOVE HER" .. uwaaa! tak tahan mak nokks!!

bujal X said...

saya tak cukup umur tengok filem2 begini~

*durian bau kaki busuk? haha~

Cik Lurpak said...

KOG: a'ah, mmg tak berapa nak best, tidak kena di jiwa saya.. heheheh..
confirm dah ada pirate ni KOG.. sebab saya pun download.. heheheh

Cik Lurpak said...

Ayam: zillion tu just to make a statement lahhh..

mat jiwang!!!

Cik Lurpak said...

bujal: lahhhh ye ke, tak cukup umur eh? dah mumaiyiz belom ni? hehehe

tah hapa hapa kan? buah yg sedap tu rasa macam kaki busuk? apa diorg penah makan kaki busuk ke? confused pulak akak yg dah mumaiyiz ni haaa.. hehehehhe

Ribbon Clown said...

aku pun suka tang part EAT yg kat Italy.. Spageti yg first dia makan tu nampak sedap giler, terus buat masa tu gak..haha

PART PRAY kat India and LOVE kat BALI tak best.. Gilbert ni complicated sgt sapai benda2 remeh jadik kan masalah.. tah hape hape..

aku download je citer ni kat pirate bay.. hehe

Cik Lurpak said...

ko pun pikir mcm aku gak eh, benda sempoi pun mcm masalah besar, tah hapa hapa..

spagetti yg first dia makan tu sgt mengiurkan la wehhh.. namanya Spaghetti all’Amatrician.. next year aku balik dr Rome, aku report, sedap ke tak sedap spagetti tu.. tapi tak leh letak pancetta la.. chait!

Mak Piah said...

DLL:
mek coba click resepi ayam masak merah kitak..kenakkah ke page eat love and pray tok ???

Related Posts with Thumbnails