Thursday, 25 November 2010

Black Rose Mocktail

Saya mmg suka order air yg extraordinary.
Biasanya kalau saya order air, mesti air itu akan tersedap, confirm T-Bag akan jealous.
Tapi tidak hari ni.
Black Rose Mocktail ini tidak sedap!!!

Ia ada lemon chunks, mint leaves, pepsi and ice crushed.
Saya agak mint leaves tu yg menyebabkan dia rasa macam hampeh.
Takpe, kalau tak oder, tak tau yg air ini tidak sedap, nama air mmg cool abis.
Saya suka Pina Colada, sedaappp!!
Virgin Mary pulak mcm tak tersampai ke anak tekak saya, sebab saya tak leh terima tomato juice ditambah dgn Worcestershire sauce (ape ke hey nye yeop kamu tambah sauce dalam ayo?!).
Shirley Temple diorder kalau dah boring takde air lain.
Lain kali saya nak order Arnold Palmer, bukan Arnold Schwarzenegger. Nama cool abis, tapi sebenonye ice tea and lemonade je, cheh! 


Korang suka mocktail yg mcmana?
Neslo dgn teh c peng special tu kire mocktail tak, saya sukkkeeeee!!!
Photobucket

18 comments:

Rozie said...

hari ni manyak kali click akaknye blog sbb boring n sakit kepala...sejuk!!! tot pina colada itu harommm hukumnya?

Cik Lurpak said...

Cik Adik Perantin: Pina Colada Mocktail hanya letak pineapple juice, coconut cream and ice crushed. So halal lah begitu ye.. hehehe
Jgn la pulak order pina colada cocktail, nanti terus haram hukumnya sebab dia tambah rum..

ayam said...

saya hanya minum vesper

Ms.Lilies said...

aku suka air suam...


hahahaha....budget suci diet la konon kaannnnnnn?

Cik Lurpak said...

Ayam: haram haram haram!!!

Cik Lurpak said...

K.Mimi: hikhikhik, sky juice la kann.. ehhehe

Rozie said...

Owhoo ek? Mana saya tau. Mocktail pasni nk cuba la :-)

bujal X said...

err~~bujal suka :

l'eau noix de coco avec crème glacée à la vanille

ha~~translate sendiri~kalau jumpa bujal blanja teh o beng~

Ribbon Clown said...

aku suka sweet as berries kat swensen.. nama biasa je..tp sedap hehe..

ko ckp teh c peng..terliur..sulu duk bintulu hari2 minum hehe

aku nak try buat aa..

somuffins said...

CL
I'll drink anything nice as long as it's colored and berperisa ...


P/S: I minum air kosong mcm makan ubat siap pejam2 mata (unless it's cold).

DrSinga said...

aku orang kampung...
434 je...

Cik Lurpak said...

Bujal: Nata de coco crushed? hahahah...tak nak la teh o beng, teh c peng special, buleh?

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Swensen tu kedai yg jual dessert eh? aku ingat -ingat lupa la pulak..

Aku rasa ko leh buat sendiri.. check it out babe : http://tehcpeng.net/2008/05/03/the-drink-yours-truly-version/

Cik Lurpak said...

CikSom: sebenarnya air putih itu tidak sedap kann? tapi yg mengadanya, air Evian tu sedap la pulak.. heheheh

Cik Lurpak said...

Ibusinga: Chaiittt!!! Org kampung konon!!! Bandar Maharani tu bandar hokayyy!!!

melissa said...

pina colada tu mmg sedap...kalau rasa2 nk minum kat rumah, blend aje santan kotak + ais + nenas tin huwa huwa huwa

Cik Lurpak said...

Farah: A'ah kan senang je, tapi kat kedai dia ada letak payung kecik.. heheheh.. kalau kat rumah, letak payung gabak tu haa...hehehe

Ribbon Clown said...

oh oh..tengkiu2 for d link ;)

Related Posts with Thumbnails