Saturday, 27 November 2010

Battle of The Pots

Ok. Sapa - sapa yg minat membeli alat-alat memasak, sile baca.
Tambah-tambah pulak dkt Malaysia periuk yg ada nama sikit mmg mahal tahap pengsan kan.
Situt, umah ko dapur dah cantek, confirm ko nak periuk kat rumah ko yg best-best.
So, sile tgk ye comparison table ini.
Tefal tidak berada among the best, number 5 ajo.
Takpelah, nasib baik kau agak murah disini yek Tefal.
Ok, sekarang buleh kumpul Prestige.
Nasib baik tak pernah beli Le Creuset, dah la mahal, hoih!

Sekarang sila buat review which mixer yg bagus, please!
Please la letak mixer yg harganya tak menyebabkan poket acik ni kering kontang ni no 1.
KitchenAid itu mahal gilos!
Sapa ada pakai mixer Kenwood sini? Ada bagus ka?


Apa-apa pun, kalau stove cantek, dapur siap island kitchen, ada pulak KitchenAid mixer plus pots and pans yg berkilat, kalau tak masak, tak de gunenye dik non!
Pesanan ikhlas kepada diri sendiri dan warga dapur sekalian, hehehehe.


Photobucket

17 comments:

Kazaztan Team said...

saya pakai kenwood...turun temurun dr mak saya...

Ribbon Clown said...

hehe..kat SG ni Kitchen Aid tgh wat sale...esok nak gi sambar satu hahahaha.. jgn jeles! ;p

aliaaroslan said...

tak masak takpe kak. gaya itu penting. hehe

somuffins said...

CL

Harga KA kat sini lbh RM3K. My Mak guna Kenwood sejak zaman silam.I plak?? Maklum takat nak kocak2 buat kek bentat, I guna Krup aje. Dah guna nih <>15 thn. Banyak gak jasanya ..

Huda said...

like ko punya post..hehe bagi tips2 lg sblm aku balik for good..kalau nk beli kt mesia, sah2 xmampu..
laki aku ckp amazon black friday sale hari tu kitchen aid around GBP 125..tp aku xbeli..kenwood lg murah kot kt cni..

DrSam said...

saya dulu-dulu banyak juga beli brand tefal ni. maklum le student...

Cik Lurpak said...

Kazaztan: elok eh kenwood? eh dkt Malaysia ada tempat repair Kenwood tak? Ke Kenwood mmg susah nak rosak?

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Jealous ok!!! But why green? Ko amik yg classic eh?

Cik Lurpak said...

Aliaa: Gaya Mutu Keunggulan eh? Hehehehe

Cik Lurpak said...

CikSom: Huihhhh, mahalnye KA kat Malaysia? gile taxman negara kite eh?

Betol la CikSom.Org selalu buat kek tak senonoh mcm saya, ehehehe, settle aje lah dgn brand biasa.. heheheh.. skang saya pakai hand mixer yg reganya gbp5, jadik aje kek walaupun tak la cantek rupa mcm pro yg lain.. heheheh

Cik Lurpak said...

Huda: Serious Huda? gbp125?! Knenapa ko tak ckp kat aku...huwaaaa!!!

Kazaztan Team said...

tmpt repair kenwood tak pernah tahu...tp nie pakai yg mak ye nie..dah bertahun2...elok aje nie...mak beli masa saya sek men...saya dah beranak pinak..puluhan tahun jugak le...

Cik Lurpak said...

DrSam: Hehehe.. Tefal pilihan student yg tepat, murah dan tahan..kan?

Cik Lurpak said...

Kazaztan: Wahhhh, ini boleh diconsider ni.. Kenwood ni design nye sleek, tu yg saya suka..

melissa said...

Kalau bli KA kat US, mmg sgt murah tp volt a.k.a karan x sama cm kat Malaysia. Sini volt alat letrik rendah tp karan kat Malaysia tinggi. Ada org kata leh guna transformer tp lama2 ada risk meletup. Nie pengalaman org bli flat screen tv la. Selain laptop n phone, Kitorg tgk volt tahan brg letrik kat sini mmg rendah, so takut nk beli. Karang beli murah, bayar cargo tp kalau sampai malaysia xleh guna langsung, sgtlah buang karan huhu

Cik Lurpak said...

Farah: Huih, nasib baik kami duduk dkt UK, baju pun murah... hehehehe.. Jeles tak,jeles tak?

Ribbon Clown said...

mim, ape yg classic hehe.. ade byk kaler lah, aku pilih hijau sbb aku ni environmental activist heheh

kat SG, KA tgh offer..laki aku kate dia beli ritu price around SGD700-800..

Related Posts with Thumbnails