Saturday, 16 October 2010

Tag from Ibusinga

I think this tag is quite similar with the tag that I did for Ida Mana yg redundant tu aku copy je soklan nye, tapi jawapannye ada kat tag yg aku buat untuk Ida. Anyway ibusinga,tq ye tag i, i buat ye, here it goes:






1. Apakah benda dalam hidup paling penting dalam hidup anda
2. Benda yang terakhir anda beli menggunakan duit sendiri?
3. Dimanakah tempat anda melangsungkan perkahwinan dan tema perkahwinan idaman anda?
4. Adakah anda sedang bercinta sekarang?

5. Berapa lama anda akan mencintai kekasih suami anda?
 "For better or for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish; from this day forward until death do us part" katanya kan. 

6. Novel/buku/majalah yang terakhir anda beli?
7. Di manakah anda selalu berjumpa dengan suami anda?
8. Apakah nama penuh anda?
9. Antara mak dan ayah mana yang anda lebih mesra?
10. Namakan orang yang betul-betul anda jumpa dalam hidup anda?
11. Adakah anda basuh baju anda sendiri?
12. Di manakah tempat yang betul-betul anda mahu pergi?
13. Pilih satu, peluk atau cium?
14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
Ibusinga ialah doktol (nenek-nenek kat kg aku sebut doktol) yg ada klenet. Beliau ada 5 cubs serta ada BMI yg normal kan? kan?


15. 5 benda yang anda sayang sangat dalam hidup anda?
-Laptop buruk ni
-Rumah itu yg tak siap lagi 
-Kereta itu, tapi tu lah kann.. hemm.. 
Ntahla, saya agak kurang sikit dgn kebendaan ini,perhhh, ayat budget kudus abis laa...

16. 5 lagu yang anda suka dengar?
- Dilemma by Kelly and Nelly
- Hero: Overture (Hero soundtrack)
- Sempurna (by Andra and the Backbone)
- Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu (by Uji Rashid)
- Ishq Bina (Soundtrack Taal)

17. Bilakah tarikh lahir anda dan di manakah anda menyambutnya tahun lepas?
30 November, ni awat tanya, nak bagi hadiah ka? Ntah, tak ingat, rasanya kat rumah dalam kesejokan.

18. 5 orang blogger yang anda mahu tag.

19. Cerita sedikit tentang blogger pertama yang anda tag
Pe'jah kawan aku dari form 1 kat MARA Jolobu dan beliau juga adalah kawan pena masa kami dah jauh, sorang masok MARA Muar dan sorang masuk  MARA Kuantan. Beliau skang dok Singapore. Beliau boleh bukak kedai makan sebab food yg beliau masak semua cantek2 belaka, kalau dekat dah lama dah aku mintak semangkuk dua. Kalau aku, haramla bab menghias makanan ni!



Photobucket

13 comments:

Ms.Lilies said...

Sophie kinsella?
Latest book kah?
Harus aku pi carik

Cik Lurpak said...

K.Mimi: Tak. Yg terlatest adalah "Mini Shopaholic". Dah baca lom? Best, sile carik. Yg ni buku Sophie Kinsella jugak tulis, tapi nama penanya adalah Madeiline Wickham.. Buku ni dah lama, puas saya carik kat Malaysia, tak jumpa. Ni saya order thru Amazon. Kalau yg ni best, saya nak collect yg Madeleine tulis juga.. hehehheh

nuriL said...

mimah, jumpe buku2 kinsella kat carboot murah2 below 50p bawak blk mesia eh?

wes, tercekik aku kena tag bukak2 blog ko harini :P

Ribbon Clown said...

aku tak penah rasa nak baca shopaholic.. rasa cam chick lit gile..ye ke? klu best aku nak try baca..aku kureng sket klu fiction2 nih.. he he

ok2x..nati aku wat tag ko nih.. ;p

Lady Arween said...

Nanti saya jawab ek Tag awk..napa saya rasa bila tgk movie shopaholic best sgt...bila baca novel..tak feel..adakah kerana segala baju2 n brg2 branded itu saya tak dapa imagine bila baca buku?

Cik Lurpak said...

Yanot: ko nak which books? Berlambak aku jumpe buku kinsella kat carboot..kalau ko nak, aku belikan, murah aje dong!

Cik Lurpak said...

Pe'jah: besttt!! aku suke ja buku si kinsella ni!! try la wehhh..

Cik Lurpak said...

LA: dulu susah kot saya nak imagine.. awak kumpul duit, pastu awak dtg london.. nanti lagi terang imaginasi awak..hehehe.. jgn terpengaruh jadik shopaholic sudehhh!! hehehe

nuriL said...

mimah,
ok nnt aku update list yg aku dah ada.. shopaholic series aku banyak dah ada except yg twenties and mini shopaholic tu jer..

yg die guna nama pena madheline ni best gak eh?
kalau gtu.. yg ni ar yg aku tade lg wohaa

wes aku dah jawab dh tag ko dgn cepat hahaha

Cik Lurpak said...

Yanot: Twenties aku dah jumpe la kat carboot. Mini shopaholic next year baru masok carboot hehehe. Shopaholic and baby ko ada tak?

aku baru start baca si madeleine ni, so far ok, tapi blum tiba tak lawak.. tapi aku rasa takde lawak kot.. kalau ko nak try sekeping dua, kalau aku jumpe, aku beli eh..

bagus, efficient!!!

DrSinga said...

aku dah gain ke 60 kg!!!
dengan tinggi yang r(ain)ndang..
maka tersasarlah BMI ku..
.
.
termenong tengok penimbang...

Cik Lurpak said...

ibusinga: tinggi anda berapa? heheheheh...penimbang tu rosak kotttt, heheheh

Ribbon Clown said...

mim, nati aku wat tag nih..tgh jeruk lam draft mode huhuhu

Related Posts with Thumbnails