Saturday, 30 October 2010

Senang dan Sedap!

Rindu serindunya dgn sotong goreng tepung dkt gerai no 6, medan ikan bakar umbai itu.
So, buatlah sendiri.
Walaupun pun tak sama, tapi boleh laaa...
Ingatkan Mrkamahkamah tak layan makan sotong ni, sekali dia rasa nak pulak dia makan. Dari semalam dia asik mintak spagetti, tekak italy betol laa.. Dia kata "Mommy, yaya nak geti, geti and chicken".

Ni T-Bag mintak. Dia kata sotong goreng tepung ni takde pun takpe, yg penting sambal telur.
Tapi tukang masak insist nak makan gak sotong goreng tepung itu, so gigih la buatkan.

Senang kan kalau takyah diet, belasah aje makan nasik.
2 senduk setengah ok nasik ku tadi... hahahah..
Oh sedap!

10 comments:

Faizal n Fashitah said...

Kamek plan malam tok mok makan kat Topspot seafood.. mok ngoder sotong goreng tepong skali huhuhu..
*Psttt...penyertaan Pimp my header ktk ditrimak! XD

en_me said...

sodappnyerrr.. ehehe

bujal X said...

sementara ni kena pntang seafud..ada kurap kt peha..ksian saya.

hu..sdap tu sotong..

somuffins said...

CL
Takde dessert ke? Hari ni I rajin taw..

julie^beth said...

saya pon tak diet arini kak. pagi breakfast nasi lomak kelmarin, tengah ari mama masak sambal udang dengan ikan kecik2 goreng dengan olive oil. kui kui kui

Cik Lurpak said...

Faizal: adeh deh, nyaman makan tek ? apa diorder ktk tek? ada ngorder buttered prawns and ambal curry tek? nyaman aihh.. ok! kmk dah ingin nok makan tok..

Cik Lurpak said...

en_me: sile terliur secara berjemaah ye..

Cik Lurpak said...

bujal: erkk!! kurap? takpe, kat peha, taknampak.. hehehhe.. belasah ajee..

Cik Lurpak said...

CikSom: Org kat rumah ni dessert tak moh yg sweet, nak yg savoury.. yg savoury ni leceh la nak buat.. ciksom buat apa ari ni? nak sket, buleh?!

Cik Lurpak said...

Aliaa: Aliaa seorang yg tabah, buleh makan nasik 2 sudu, akak kena sampuk jin diet baru akak leh buat cenggitu, kalau tak manjang jek la kelaparan.. hehehehe

Related Posts with Thumbnails