Sunday, 10 October 2010

Scary Mary!!!


KOG said there is one scene in Puaka Niang Rapik where two actors eat the worms which they thought was mee goreng. So I googled and found myself in front of laptop staring at the youtube of Puaka Niang Rapik deciding whether should I or should I not watching that movie. I just gave it a go since I I haven't watching any malay seram stories for ages.

For me, the movie was quite scary and for that I decided not to watch any malay seram movie for about 10 years to come, enough is enough! My hand  right was like this while I was watching it.


Scary seyy!! When I cannot tahan anymore, I simply clicked Daily Mail and readabout baby burnout that often made women frazzled, while LISTENING to the movie. It's a good article though. All women should read it, in fact a concerned husband should spare 5 minutes to read and another 1 hour to digest the whole thing and come out with a plan to "rescue" his love ones. To concerned men who read the article, for that I thank you.


Back to Niang Rapik, walaupun banyak part tak logic tapi scary dowh! Ni yg takut nak balik Malaysia ni!

Photobucket

14 comments:

Ribbon Clown said...

dah lama x tgk citer hantu melayu.. klu serius seram aku nak tgk..last aku tgk citer hantu ambulan..sgt klakar.. ;p

Yat Maria said...

Beb, ai part seram ai tutup mata tapi tak pakai tgn sebab bila pakai tangan musti kena tarik balik by my dudans, biasa pendengki kan nak orang takut gaban tengok....jadi tutup mata jer, tak lah plak diaorang berani, korek mata ai suh bukak..mueheheh..

ok sekarang nak pi baca the link u letak tu.. :)

Faizal n Fashitah said...

Kamek nangga crita ya tang biasa2 jak.. ermm sik brapa seram glak koh. Suka gik mek nangga crita antu thailand.. bok bediri bulu roma mek..

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Bagi aku seram la wehh.. hantu dia logic la.. tapi jalan cerita dia kurang logic la..

Cik Lurpak said...

Yat: I kalau dah takut gile, siap nyorok belakang kerusi or bantal.. tapi nak tengok, ape jenis manusia la i ni.. heheheh

Cik Lurpak said...

Faizal: Mun banding cerita melayu, cerita ya nang seram la.. kamek langsung sik berani mok nangga cerita hantu Thailand agik, the last time I watched was The Eye.. huhhh!! scary gila!!! terkenang berbulan lekak ya aie.. sik berani mek!!!

a said...

apa nanggar hantu true blood sik takut pun? yum yum eric northman

Cik Lurpak said...

is there blood in my hair?

kucingorengemok said...

haha... kawan kita tengok cerita hantu kat ofis, window bukak besar kotak mancis je, while hanging on the phone with another friend as "teman"... takut tengok sorang²! hehe :)

Cik Lurpak said...

KOG: perhh,siap teman guna tepon? tu mmg confirm takut... heheheh

afendi ariff said...

psl takut sgt nih?ko penah jumpa ke sis?
heh...

Cik Lurpak said...

afendi: aku penah jumpe, tapi tak penah tgk depan2 la.. kalau dah penah tgk depan2,confirm aku dah tak takut.. huih, selisih la, tak moh jumpa la..

Ribbon Clown said...

dah, aku dah tgk citer ni kt youtube ahad lepas.. seram gak la he he sebab ade part yg aku suspen and terjerit sorang2x.. trus amik baju, lipat sambil tgk untuk mengurangkan suspen..

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Haaa kan aku dah kata, hehehehe..

Related Posts with Thumbnails