Friday, 15 October 2010

Saya Takut!


Source: Harian Metro

Saya takut.
Kalau saya marah-marah.
Kalau saya pukul-pukul kaki anak saya.

Nanti takut anak saya tulis surat kepada public.
Pembengis sampai anak nak bercakap pun tak berani.
Apa punya emak lah saya ni.
Oh takut.
Saya nak elakkan perkara sebegitu terjadi di masa hadapan.
Bila kita bengis, anak menikus.
Dah takde sesi manja-manja, sharing and etc.
Tak best!

Budak-budak apa lah tahu kan.
Saya ketap gigi sampai sakit rahang saya.
Saya marah-marah.
Dia tak paham.
Dia senyum sambil kata "Mommy is funny".
Saya marah-marah lagi.
Bila tak tahan, naik juga jari runcing saya ke betis si dia yg comey bergaya.
Tapi tak kuat. 
Tapi dia nangis sebab dia tahu saya marah.
Itu tujuan asalnya, suruh dia paham yg saya sedang marahkan dia.
Atau dia nangis sebab terkejut.
Argghh, konpius!



Oh kamu.
Kamu sungguh menduga tahap kesabaran saya!


Photobucket

10 comments:

nottingham said...

ala sian budak tu. sila belajar cara orang sini bila marah, kena sebut yang kita ni marah tapi dengan nada lembut.

product berjaya ialah si budak Alim ni. kalau auntie marah, i will tell him that I am really cross with you or I am really angry with you. with explanation why of course. so dia tahu and terus apologize. i started dari dia setahun lagi.

good luck.


kesian budak tecik tu!

Cik Lurpak said...

Aunty Notts: whatever comes out from my mouth is funny to him.. nanti saya try cara macam aunty buat..thanks aunty notts!

Ribbon Clown said...

same2.. adam pun..kllu aku marah, dia gelak je..cis

Cik Lurpak said...

sebab kita selalu gurau2 kot.. tu pasal everything yg kita ckp mesti funny.. tadi baru first time dia marah aku, dia kata "it's not funny mommy".. tau la pulak marah.. heheheh

Faizal n Fashitah said...

Haha..camya laaa bila njaga anak kecik kedak ya hehe XD

Cik Lurpak said...

Faizal: Nang mencabar lalu jak.. sik terkabir aek dah kmk tok aie..

Ribbon Clown said...

haha.. cute yaya..

DrSinga said...

alamakkkkkk.....
dah terlambat lah nak buat macam Aunty Notts......
.
.
very the cute kah Kamahkamah..
ikut siapaaalah agaknya.....

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Dia pandai posing la.. aku ajar.. hahahaha

Cik Lurpak said...

Ibusinga: Kulit putih tu taktau mana dtg..maybe hasil saya minum air soya tetiap ari sampai kena diabetic.. bentuk muka macam daddy dia.. tapi bak kata MIL and mak saya, manis muka ikut mommynya.. ngeh ngeh ngeh

Related Posts with Thumbnails