Monday, 4 October 2010

Read This if You have Children under Twos

A toddler has spent so long watching ‘Thomas the Tank Engine’ that he barely speaks to other children at his nursery school and instead wanders around in a daze obsessively repeating phrases from the TV programme. Read here for details.

Experts warn that children who watch too much television may be in danger of suffering learning difficulties later on. Sounds scary.

Television is increasingly hindering children’s communication skills and ability to concentrate as well as contributing to rates of obesity. Now I feel guilty.


Tetiba terimagine Mrkamahkamah nyanyi lagu si JB ni, sumpah gediks! Euwww!!!
Photobucket

10 comments:

DrSinga said...

scary kan..??
mati sebab tersedak susu..
sebab most puting..even yang teat size S.. still susu akan flow kalau botol tu tertonggeng.. bayangkan kalau baby tu tertidur..dan susu still flows..tu yang tersedak...
saya anak dah 5..
semua saya pakai puting (puting botol susu ya.. )yang lubang dia bentuk 'cross'
even tonggengkan botol pun susutakkan ngalir ..bila hisap baaaru susu keluar.
saya rasa puting ni laagi selamat..
sekian
yang benar,
Dr S

DrSinga said...

ehhh...
baaru kita perasan...
'MIM' kat bawah tu..
:)

Ribbon Clown said...

mim, dr si adam pun pesan x kasik dia tgk tivi below 2 yrs old.. kasik dia brg..anything..toy ke, periuk, asalkan safe tuk dia main.. expand his imaginations, motor sills, etc.. br2 3,4 bln ni aku kasik si adam tgk youtube.. from barney to sesame street..tu pun utk dgr lagu n abc.. below 5 takyah paksa2x ajar lg..kasik main je..

Cik Lurpak said...

Ibusinga: apakah nama brand botol susu anak anda? Saya nak pegi tgk dkt kedai... Saya pakai avent... Avent punya lubang teat, ikut umur.. tapi rasanya dia menitik gak kalau tonggeng, tak perasan pulak patik.. nanti check balik..


Daaaahhh laaamaaaaaa dah "Mim" tu ada kat situ laa.. hehehehe

Cik Lurpak said...

anak aku start nengok tv bebtol pada usianya setahun lebih pe'jah.. sebelum tu duk umah babysitter, babysitter tak pasang tv, diorg suka main2 dgn yaya.. duk ngan kami jek la kami asik pasang tv, nasib baik la sekarang dah join nursery.. hari dia tak pegi nursery dia mmg appreciate gila aa dpt layan tv.. hehehhee

afendi ariff said...

la....ni la rupanya lagu yg anak aku slalu dok nyanyi tu....
heh!

Cik Lurpak said...

huh bahaya bro! cepat ko metallica kan anak ko.. cepat!!!

Ribbon Clown said...

mim, avent pn klu tonggeng sket, menitik gak.. slaluu aku tgk, klu si adam lempar kat kapet, basah kapet aku hehe

Cik Lurpak said...

Pe'jah: aku rasa yg tak menitik tu adalah Dr Brown.. rega sama dgn Avent.. tapi sangatlah complicated.. susah nak basuh.. tak kuasa mak noks!

DrSinga said...

puting biasa je...
lupa lak nama...
nanti Ai beritau...
(sebab kat spuermarket tu...dah tau kat mana dia letak..main hambik je..tak nengok pun brand..)

Related Posts with Thumbnails