Sunday, 17 October 2010

Misteri Telur, Kicap dan Asam Pedas


Kenapa kalau saya makan lauk asam pedas, saya mesti makan dgn telur mata lembu/kerbau/seladang?
Lepas tu mesti letak kicap manis habhal.
Kenapa?
Korang macam saya jugak ke?
Ada chemistry kot antara telur, kicap dan asam pedas.

Itu adalah brunch kami (read: saya mmg malas gila nak masak lately ni)
Dan itu adalah asam pedas ikan patin, yum yum!!!
Lauk color kuning adalah ayam masak kunyit untuk budak-comey-tak-mau-mandi-hari-ni.


pssst: hari senin jumpa boss, takut!
Photobucket

7 comments:

somuffins said...

CL
Setelah penat lelah (kononlah kan?) membanting tulang, take 5, duduk kejap ngadap skrin. Singgah sini terasa berbunga2 plak didada :-)

somuffins said...

CL
I plak, lauk asam pedas harus ada kicap, timun dan sambal belac. Harus jer nih namun kalau takde telur mata lembu pun takpe.

Cik Lurpak said...

CikSom: kalau i ada button dkt blog yg boleh bagi bunga, i bagi bunga terus kat u so takyah dah bunga2 di hati, bunga terus juga duduk dalam tangan.. hehehehhe...

aikss!! apa pasal mesti ada timun and sambal belacan? ni sudah kes baru ni.. tak dpt nak imagine rasa dia bila dah dicombine.. heheheh

Fazira said...

kalau orang kedah...
asam pedas sedap dimakan bersama-sama ikan kering masin..kalau nak sedap lagi..ikan pekasam...perghhh..
sedappppp....

Cik Lurpak said...

iye! tak penah nengok org makan asam pedas mcm gitu.. nanti nak try lah! hehehehe

julie^beth said...

kalo ada kicap manis habhal, suma blasah je.

Cik Lurpak said...

along akak tanya sebelum dia isi borang nak pegi UK, "ngah, dkt UK ada kicap tak"... kalau takde kicap, gamaknye tak mau isi borang belajau la agaknye...

Related Posts with Thumbnails