Saturday, 9 October 2010

Ketagih Siap Gigil-Gigil Punya...

Saya tidak hisap candu.
Tapi saya ketagih yang ini.
Dulu saya tak geng dgn org Jepun.
Tapi sekarang saya minat lah.
Tetiap minggu asik bukak website favourite.
Asik la jeling2 voucher.
Bila la ada org tu nak bawak saya pegi makan lagi.
Kalau saya dkt Malaysia, dah lama saya berdesup pegi sorang2.


Saya tak ketagih weed (as in drug).
Tapi saya ketagih..
**sambil jilat-jilat bibir, pastu telan saliva
Japanese Crispy SeaWEED.
Saya suka Hot and Spicy Flavour.


pssst: ada ke org bg anak nama Saliva?


Photobucket

8 comments:

nottingham said...

lurpak,

bap meogeoro gaja!
(jom makan kimbap!)

auntie notts ni, oleh kerana terlalu obses dengan korea satu ketika dulu, terus belajar sendiri dan terus obses makan kimbap aka sushi. kesimpulannya, sila belajar cakap jepun or korea. hehehhe

Cik Lurpak said...

Aunty Notts:

Saya adalah surrender nak belajar bahasa baru sebab English saya pun berterabur.. hgahahahah.. Tapi sungguhla saya ketagih dgn makanan japang ni.. dah try makan kat yo!sushi belom ?

afendi ariff said...

kat malaysia mana nak cari?
aku nak try tgk....heh!

Cik Lurpak said...

Afendi: Aku tak sure bro, cube ko carik dkt Jusco, carik area makanan jepun sebab dkt belakang plastic ni dia tulis mmg dia distribute dkt Malaysia juge

Faizal n Fashitah said...

Di kch tok ada jual seaweed ya.. Dekat Guardian Satok. Nya ada byk perisa.. n paling mek suka is seaweed + pepper dengan seaweed + hot chili. Memang ketagih makan seaweed tok aihhh...

Cik Lurpak said...

Faizal: Kmk sik penah nemu koh masa kmk diam di Kch.. kmk pikir mun dah ketagih masa di Kch kelak, kmk mok carik di Ta Kiong ajak.. hehehe..kinek tok tauk dah la kmk sine mok carik kelak, tq madah o.. tapi org kch nak hebat masa raya, kmk beraya di rumah pak menakan laki kmk di Kg gersit, nya ngidang seaweed aih, hehehehe

AdiHana said...

Ada!! Salivalani. I found this name once kt mana tah tak ingat haha~

Cik Lurpak said...

AdiHana: Seriously?!! Salivalani tu India atau Melayu..??

Related Posts with Thumbnails