Tuesday, 12 October 2010

Kalau Rasa Stress...

Kalau rasa stress, pastu ko tepuk tangan, confirm org kata mmg pandai muhasabah diri.
Kalau ko stress, dan ko nangis macam org mati kucing kesayangan, org kata ko emosi.
Aku tak. Aku kalau stress, makan benda yg paling sedap di tekak. So, hari ni


Aku adalah gatal. Hari ni kan isnin. So, Yo! Sushi buat promo everything on blue plate is 2.20gbp on Monday. Sapa tekak mahal+mengada macam aku, yakni suka sashimi pastu layan prawn tempura, sila la pegi hari isnin. Hari lain sashimi and prawn tempura diletakkan atas plate color lain which is lagi mahal. Kalau dah promo kan, hari isnin mmg ramai la yg poket bocor macam aku beratur dgn gigih nak makan gak dkt yo!sushi. Gigih oo, nak dkt 20minutes gak la..


Aku mmg kalau bleh nak makan Yo! sushi ni sebulan sekali ajo. Sebulan yg lepas aku dah set, next time dtg nak makan certain dish ajo. So today, the first thing yg aku ngap adalah, kaiso salad. Ni mmg wajib bagi aku kalau makan kat sini. Nyam nyam!


Second wajib, kalau tak makan, balik tu tetiba PMS. Letak wasabi banyak2 atas setiap slices, pastu celup dalam soy sauce, ngappp!!! Heaven yo! Semua gambar ni aku googled, so ko tgk plate sashimi ni color oren kalau bukan hari isnin.


Tadi cuba makan Spicy Seafood Udon. Yg ni bowl color purple ye walaupun hari isnin. Mahal sedikit. Ni aku rasa last kot aku order udon ni, tak kuasa nak order lagi. Rasa dia macam kuah asam pedas cair. Udon dia ada la dalam 3-4 helai. Buang masa aku je tunggu benda ni nak sampai, chaittt!!! Agak2 ko dah lama tak makan asam pedas, ko order la satu.

Yg ni pulak takoyaki, which is biasa2 je kot aku rasa, dia takde flakes yg dia tabur2 macam dkt Sushi King. T-Bag and Mrkamahkamah tak suke. So, aku belasah tiga-tiga.

Mrkamahkamah makan a plate of prawn tempura and  a plate of fresh fruits. Apa la anak aku, fruits kat rumah leh makan, chaitt!! Tapi dia mmg suka la tempura ni. Aku nak belajar aa buat, boleh kami belasah tempura dirumah secara berjemaah. Tapi dalam pics yg aku google, kedudukan tempura itu tidak mendatangkan nafsu nak makan. Kalau pegi Yo! Sushi Cabot or The Mall, mmg cantek la dia susun, seolah-olah macam ckp, "makan la aku, tak cukup sepinggan, order la lagi"

T-Bag makan salmon sashimi, pastu apa tah dia makan lagi. Dia suka gak Dorayaki kat sini.Aku tak penah try. Tak terlintas di hati nak try. Sashimi itu telah mengaburi mataku.

Aku suke makan sushi, sebab plate dia kecik2. Makan 3-4 plates, pastu rasa malu nak amik plate yg lain, kang org kata aku buruk lantak. Tapi sebenornya 3-4 plates tu dah penuh dah perut aku.  Tapi (second tapi dalam paragraph yg sama, cikgu BM sila maki aku), kalau takde org kiri kanan, aku ngap lagi sepinggan sashimi tu, hehehehe.

So, aku dah happy. Korang happy tak? Kalau tak happy, sile makan!
Photobucket

17 comments:

Faizal n Fashitah said...

Sushi! kamek nun makan Sushi.. nang WAJIB ngkah banyak2 wasabi sampei berair-air mata baruklah ada umphh! hehe..

afendi ariff said...

kalu manjang stress tak heran kalu berat ko jadi 80kg sis...
heh!

kucingorengemok said...

masaelahnya kalau lepas makan saya akan rasa stress juga kerana kejap lagi berat akan naik...

nak hilang stress pegi joging (tapi malas, haha)

Ms.Lilies said...

Aku kalo xde wasabi blh mendatangkan stress hahaha...kena ada feel kat hidung br syok

nottingham said...

takoyaki sedap giler tu! dah drool ni

Lady of Leisure said...

erghhh geram tgk salmon tuh... nampak sgt fresh..

Cik Lurpak said...

Faizal: Nyaman aiehh, terliur2 jak kmk tok.. terpaksa nunggu bulan 11 agik.. mun di Malaysia sik kesah berapa kali nak makan.. tok disitok, berasa juak la.. tapi ri marek best, makan sampai perut sendat, tapi baru 20++ ajak.. suk kmk aie..

Cik Lurpak said...

Afendi: Bro, aku ada masalah nak differentiate happy dgn stress, sebab bila aku happy atau stress, confirm aku makan, dan aku penah capai 80kg tapi masa pregnant la.. itu sebab aku happy sgt, ko rasa ibusinga ada obat tak utk aku? heheheh

Cik Lurpak said...

KOG: Hehehe.. itu dah masok kategori depress.. eleh, KOG macam la gomoks.. makan aje la..

Cik Lurpak said...

K.Mimi: Saya risau gak, kalau rasa panas kat hidung lepas makan wasabi tu sebenarnye keluar asap dari hidung.. kita tak nampak tapi org lain nampak, mesti huduhs kann.. hehehhe

Cik Lurpak said...

Nottingham: Takoyaki atas plate color lain walaupun hari isnin.. suruh Aliaa register as a student dkt Yo!sushi, nanti dpt 40% discount for first timer.. okla tu utk buang rasa mengidam..hehehhe

Cik Lurpak said...

LL: huih, mmg fresh tau.. takde bau langsung..lembut aje.. ish rasa nak lagi dan lagi, kat KL ada yo!sushi kan.. sila la pegi ye. hehehe

Fazira said...

Kak Mimah...
atas Avanti ada restaurant Cafe Spice kat situ dah ada jual shushi..tapi bukan style Yo Shushi lah...hehehe

Cik Lurpak said...

eh ye ke Fazira? hard core tak sushi nye? I mean ada yg sashimi tak?

Fazira said...

alamak tak tahu pulak hard core ke tidak..setiap set lain2 ada fish sushi or vegetable sushi..sashimi tu tak perasan lah pulak

somuffins said...

CL
Tako dlm gambo tu cam tak menaikkan napsu jer. Tako kat Msia gak beshhh... *sambil kelip2 mata*

Cik Lurpak said...

CikSom, betol tu! Memula sampai agak terkujat saya tgk.. saya nak jerit je "hoi, ni kau bagi kuih bom ke takoyaki".. nasib baik saya masih berfikiran waras ketika itu... hahahaha

Related Posts with Thumbnails