Monday, 11 October 2010

Jacket Potato + Chocolate Milkshake = Disaster!

It's Sunday.  For breakfast, we had nasi putih with kambing masak kicap. Mrkamahkamah had the rice with daging masak kunyit and omellete mayo. Itu lauk semalam, aku malas nak masak ok! At 10.10am on 10.10.10, we were ready for our Sunday routine, carbooting at Bath race course. Arrived there at 10.40am and spent 1 hour touring the area. 11.45am, we already in the car and went to The Mall at Patchway.

The first mission was to have The Giant Jacket Potato at Soho Coffee. Really craved for jacket potato after Aliaa posted the jacket potato picture in her blog. Good job dear, ko buat akak mengidam melampau!!! Hehehe. I had it with cheese, baked beans and coleslaw. Ye, saya tamak! 

They put the coleslaw in a tub, so takde dalam gambar. The coleslaw was so heaven yo! Have you tried coleslaw in Asda or Tesco? They just sucks! This one the cabbage and the red onion was so crunchy, plus creamy some more. Perhh!!!Seriously, it was a big potato. They cut into four parts. I only ate one part and Mrkamahkamh had half from a part. I planned to bring home the leftovers so that I can have later at night. T-Bag had salad from the salad bar and he said it's yummy. Mmg pun sedap! I always like salad from the salad bar. Macam-macam ado!

I bought chocolate milkshake for myself and juices for the boys. Mrkamahkamah drank my milkshake berulam sambil makan jacket potato. Hambek kau, dia muntah!! Atas aku!!! Habis his jeans and  his knitted jumper. And me, habis jeans ku and the worst part was..... habis bag hanjeng ku!!! Arghhh!!!! Seriously, when it came to vomit, I am super sensitive. Because the smell of the muntah will stick at my nose for at least 2-3 days. I hate it! I Mrkamahkamah dah gelabah tgk jeans dia kotor so T-Bag brought him to watch the fountain.  I quickly brushed off the muntah from my bag hanjeng, then straight went to H&M to buy Mrkamahkamah's new shirt and jeans. I didn't bring home the jacket potato because kena juga muntah dkt bekas tu. Herghh!!!


Am now craving for more jacket potato!
More please!!!

Photobucket

20 comments:

somuffins said...

CL
Equation 'disaster' yang tak tahan tu .. namun, siapalah kita untuk menidakkan selera, rezeki dan nikmat Allah, kan kan kan?

Faizal n Fashitah said...

Hahahaha.. minum milkshake pasya makan gik jacket potato.. nang sik pangkak langsong. Ney ndak nak muntah ekekeke..

DrSinga said...

T-Bag makan salad je....????
dah evolve ke tekak mat salleh eh???

Cik Lurpak said...

CikSom: Bau diaa!! Astaga!! Mmg disaster pada hidung saya.. hehehehe

Cik Lurpak said...

Faizal: Yalah kmk meli juice kei daknya.. tapi nya ngegeh maok juak minum air mommy nya.. yaah, lalulah muntah!!! geram nar kmk koh.. laki kmk padah apa la nak dikrepak kmk.. dah nama nemiak.. geram ajak bahhh..

Cik Lurpak said...

Ibusinga: Sudah upgrade sikit, baru dia tau sedap aje.. heheheh

suhaila said...

haha ya la dpt baju baru yaya tek..uisk bau muntah ya nang la best gilak ehhh...

Cik Lurpak said...

aok, nang tujuan asal tek mok beli baju yaya coz yaya dah outgrown baju2 nya.. nasib bait baju2 sitok murah.. mun di Malaysia, berasa juak nak.. hehehe.. yalah, wandi tauk kmk sik pat nak cuci baju muntah, nang sik pat kmk, takut kmk gik muntah2.. nasib wandi cuci semua.. heheheh

haszuraidah ishak said...

wess.. mu kat uk ek..dah berapa lamer dah?mehla sini..hihihi..

Cik Lurpak said...

dah nak masok 2 years.. aku acah aje g nak tempat mung, aku takde masa aa, keje banyak seyy.. aku tak jalan2 europe pun.. huh sedih weh idup sebagai seorang student desperate ni..

julie^beth said...

ya, saya yang bersalah. hik hik.. tapi sodap kan kak? takpe, next week pegi lagi. tukar air pulak. biasanya saya pon tapau bawak balik. besar gila potatoe, tak larat nak abeskan.

Cik Lurpak said...

Aliaa: Ni akak tersepit ni haa, ptg kang ada org ajak makan luar, pilihan adalah makanan cina, makanan japang ataupun makanan omputihs yakni jacket potato..

Eh kalau awak tapau, awak letak dlm fridge tak?kalau panaskan guna microwave, rasa dia lain tak? ke maintain?

dayang_jack said...

jalan2 terjumpa rumah tok....hehe. Nice blog!

Cik Lurpak said...

K.Dyg: blog biasa2 ajak bah, banyak ngerepak ajak.. heheheh.. apa masak ktk ri tok tek?

afendi ariff said...

beg hanjeng tu ko pakai lg?
heh...

Cik Lurpak said...

Afendi: huishhh!!! mesti la pakai, kire mahal la bagi org kebanyakan macam aku ni ha.. hehehe..

Ribbon Clown said...

tak tahan tang gi H&M terus beli jeans and shirt baru tuk yaya.. ha ha ha reason yg bagus tuk shopping bj anak.. tu sbb klu kuar, anda di suggestkan bawak baju spare.. ;p

Cik Lurpak said...

Pe'jah: Mmg niat nak beli baju sebenarnye.. sebab bajunye sudah kecik2..alah, baju H&M murah la Pe'jah.. satu baru 3-4gbp. aku skang tak bawak dah apa2.. sebab anak aku tak reti buang air besar masa tgh berjalan2, dia mesti nak carik spot kat rumah.. heheheh..

julie^beth said...

pergh, sungguh international pilihan makanan. kalo tapau, saya tak masuk fridge pon. letak luar aje. bila panaskan rasa saya aje. saya siap tambah cheese lagi (penambah kegemukan daku ini). tapi saya ni blasah aje.

Cik Lurpak said...

Roger! Esok nak makan lagi jacket potato, weehooo!!!

Related Posts with Thumbnails