Sunday, 31 October 2010

Haaa Kan, Dah Kena Shi-Shi

Ayat sopan aku nak pegi toilet is "shi-shi".
Malu la konon nak sebut kencing aje, ntah hapa hapa.
Budak-budak moden sebut "nak pegi kench"
Ada org kata, "pee-pee".
Kalau org Sarawak ckp "kemeh"
Mun mok manjak "kmk mok memeh lok, auww"

Satu Malaya dah kena shi-shi.
Rupanya budak yg kena sorok itu adalah ajaib, sebab buleh naik bas sendiri.
Gunung Jerai kununnnn!!!
Hebat beno ye. Acane leh beli tiket semua tu? Jiran tak nampak ke dia keluar?
Sapa pulak yg tlg jatuhkan batu delima tersebut?
Ajaibnye kan, kan?

Agak-agak nak mencapap*, biarla ada style sikit. 
Chaitt!!!


*mencapap- ye bunyi agak lucah, maksudnya mencari publisiti murahan. Term yg dah diguna sejak dahulu kala di sekolah sebab kat sekolah dulu ramai budak suka mencapap. 


Read here for more berita mencapap.
Photobucket

10 comments:

nottingham said...

budak perempuan ni kalau balik, bagi penyepak dulu. lepas tu barulah tanya kenapa.

tapi lurpak, dia lari ada style juga. dengan batu delima tu yang sudah pasti dibaling oleh keluarga dari tingkat atas. heheheh. hmmm kalau batu tu berharga, aku pun nak jugak!

~ Mamma Olyn ~ said...

i pangil wee wee..hehe, comel je bunyi nye:)

Cik Lurpak said...

Aunty Notts: ntah mana2 la dia pi kutip batu delima tu.. mesti beli kat pasar malam.. budak ni mesti ada stress ke ape ke, ataupun parents budak ni yg mastermind.. huh!

Cik Lurpak said...

Mamma Olyn: heheheh.. comey jek ek

Ms.Lilies said...

ntahnya....
kek jolobu lak tu...

kan aku dah terkenang2
hahaha

Cik Lurpak said...

Ntahnye, terbayang2 pulak tempat shopping pad dkt pekan Jolobu tu ha.. hehehhe

aliaaroslan said...

"Norwaniza mendakwa beliau dan keluarganya tidak mengetahui kisah kehilangan Siti Balqis yang dikatakan ghaib dan menimbulkan misteri, sehinggalah anggota polis datang ke rumahnya." - gila tak tau isu semasa. ampehhh

Cik Lurpak said...

Aliaa: Mana la budak tu tahu Aliaa, busy main FarmVille agaknye, hehehehe

somuffins said...

CL
Mak budak tu nampak 'bergaya' bibir merah .. so apakah maksudnya itu? Semacam ada bau2an ikan aje. Nak mencapap kah?

Cik Lurpak said...

CikSom: Dalam online news takde gambonye, ni mesti sampai masuk tv ni eh? hebatt!!!

Related Posts with Thumbnails