Thursday, 7 October 2010

"Defriended" by someone? Ask yourself...

‘Defriending’ is when someone decides to no longer be a Facebook ‘friend’ with another user of the site, deleting them from their list of online buddies
Another article related to Facebook, read here


TOP TEN REASONS FOR BEING 'DEFRIENDED' ON FACEBOOK
Boring posts
Too many status updates
Being crude or rude
Racist comments
Political views
Religious views
Relationship/friendship ends (online or offline)
An argument (offline)
An argument (online)
Parents unfriended for being too nosy ends




Sometimes all the above reasons are the reasons we getting sick of some people in real life and the easiest way is defriended in real life. Am I right?

Anyhoo, nak jaga hati org lain mmg susah, asalkan tak biadap pada org lain, cukupla. Kan?
Tapi kadang-kadang, org tersebut takde niat pun nak menyakitkan hati kita, jangan kita menuduh melulu, bertanyalah apa yg sebenarnya berlaku. 

Sekian tazkirah pada hari ini mengenai hidup bermasyarakat.

pssst: Dah lama tak masok kelas and membebel pada budak2, mengigil rasa nak membebel nii.. erkkh!!!

Photobucket

9 comments:

nurdani said...

hehe. betul2. semua reason tu amat betul. di fb memang senang kita nak delete kawan from our list.
tak suka,buang.

Cik Lurpak said...

Nurdani: cer dlm real life, acane nak kata "aku tokse kawang mu doh", gane tu? confirm ada waterworks kat situ... hahahaha

nurdani said...

hahaha
sebab tu segalanya mudah di fb.
tak suka..buang,benci..block

in real life susah.haha

Faizal n Fashitah said...

Word Defriended ya ada dlm kamus ka? ermm bukannya pa, bok petama kali mek denga word ya. Psstt mak mek masak tempoyak goreng malam tok tek yerRRr da gik crita tempoyak goreng duhal ekeekek..

Cik Lurpak said...

Faizal: ada koh, tapi dalam urban dictionary, hehehe. Coba ktk try google. Aihhhh, menar tek? Makan dgn apa? Nasi panas? Ikan terubuk? Ku nak booking tiket pulang lok..isk isk, nyaman aie ikan terubuk goreng perah limo, makan dgn cabik .. isk isk...

afendi ariff said...

masuk paper ari ni...pelajar kena belasah psl fb....
entahlah.....

Cik Lurpak said...

Afendi: Tak pasal2 je budak tu kena belasah.. Mcmana nak ckp kat budak2 jgn ketagih FB kalau parents pun idup bergantung pada FB eh?

en_me said...

bebel jerr.. ihiks

Cik Lurpak said...

En_me: Sapa la sudi mendengar bebelan power dr saya ni.. dinding sanggup la kott

Related Posts with Thumbnails