Friday, 29 October 2010

Carrot Susu and Chicken Rice!

One of tricks untuk org yg minum semua jenis air kecuali susu adalah dgn buat carrot susu. Oh sedap! Blend carrots together with semi skimmed milk and 1-2 tbsp of sugar, pastu tapiskan. Takyah letak ice, susu dah cukup sejok dah. Saya guna semi-skimmed milk yg less than 2% fat, sebab lepas ni saya nak melantak nasi, apa kena mengena nasi dgn susu less than 2% fat pun saya taktau.
Lepas buat, baru perasan yg kami ada smoothie maker, buat penat je aku tapis2 kannn? Cantek tak bekas air I? Hehehe. Org jakun masuk Zara Home dkt depan Harrods, waduh waduh, cantek banget barangan2 disitu. Duit saya je yg tak cantek!Chait!

Nasi ayam pojaan hatiku dan hari ni saya mengisytiharkan nasi ayam saya adalah terlebih sedap sebab saya tambah tiga kali!!! Takde org nampak kecuali T-Bag, hahahahah. Walaupun sos merah itu adalah cair sedikit, tapi rasa adalah maintain ok! 

Oh sedap! Mrkamahkamah kenyang kot makan kat sekolah, makan nasik ayam mommynya ada la dlm 5-6 suap. Pastu tak mau dah. Cer teka sapa abiskan nasik dia? Eh mestilah saya, hehehe.. So makanya, saya makan 4 kali nasi, saya puas hati!

Ok sekarang, jgn pandang saya punye weight bar kat bawah, dah lebih 2 minggu tak timbang, takut!!!!


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

10 comments:

julie^beth said...

kalau letak susu dalam nescafe panas kita minum susu jugak kan? hihi

Cik Lurpak said...

Aliaa: Ngelattt!!!

Ms.Lilies said...

Selg ada selera makan silala makan....sok dah xde selera ko pandang makanan pun x berselera kan ;)

somuffins said...

CL
Eskrim kat bawah tu memang tahap extremist! I sker anything milky.. tak tobat2 sedangkan lelemak semakin vavavoom!

I dah komen kat entry 'makan time'.. Adakah I menjwb soalan entry? :-)

I juga sker bila seseorang tu masak dan puji masakannya. Indirectly menaikkan semangat I untuk memasak :-)

Sidratul Muntaha said...

nasi ayammmmmmmmmmm!
aku lapo pagi2 nih!

Cik Lurpak said...

K.Mimi: Sepanjang hidup saya, sekali je saya tak penah tak berselera, masa saya kena demam campak.. masa lain, sentiasa selera.. tapi selera lain2 la, kejap kang nak tomyam..kejap kang nak sushi..mmg banyak cekadak!

Cik Lurpak said...

CikSom: kalau nak harap T-Bag nak puji, harammmm!!! saya kena buat ayat berbentuk soalan "eh eh sedap kan nasik ayam ni?".. dia jawap pendek je "a'ah".. tu pun dah kira bersyukur.. hehehehhe

Cik Lurpak said...

Sidratul: Ayuhhh!!! ke dapur segera!!! nasik ayam setengah jam je dah siap.. hehehe..

~ Mamma Olyn ~ said...

Sedap la cik Lurpak, rs cam selera kta sama je, anak xnak makan, xpe no prob mama kan ada..heran la, mkanan punye sdap dpn mata pon xmo makan..huhu

Cik Lurpak said...

Mamma Olyn: Sile godek dapur segera! Hehhe.. ok, now kena pikir bile nak masak nasik tomato pulak, sedappp!!!

Related Posts with Thumbnails