Sunday, 31 October 2010

Akhirnya, Dapat Makann...

Aku dah sampai dah Pennsylvania. 
Aku banyak duit kah? Tidak tidakk.. 
Ini Pennsylvania, Bath, UK bukan US.
Nak pergi US jek dah satu hal nak mintak visa, sapa nak bayo tiket flight? Tak kuasa mak noks!
Jalan-jalan dkt sini aje, kalau aku cop duit dah lama aku pegi Italy. Itu kalau laa kann.. 
Jalan-jalan nengok umah omputihs dkt Bath, i suka u!!!



Rumah-rumah ini di kawasan yg cantek bangat. Atas bukit and berhadapan dgn view yg ini, kelas gitu! Tapi kan, aku ambik gambar tanpa mengubah apa-apa setting pada BB ku ini, alih2 dpt gambar cenggini. Aku ni buta gadget, so jgn harap la suruh setting apa-apa dkt camera, mmg fail! Terima jek la seadanya gambor mcm lukisan ni haa.. 


 Lepas penat-penat tgk rumah org, T-Bag lagi penat pegi drive to Swindon. Macam biasa cuci mata, omputihs dapat gaji, aku yg heboh nak join pegi check outlet ada sale ke tidak, hehehhe. Hari tu Tefal dah tutup kedai dia dkt Swindon, sekarang bukak balik, sile la pergi secara berkumpulan ke outlet Tefal itu. Kalau pergi secara solo, tak de penghasut bertauliah, so kurang syiok disitu, ok! 

Since pagi tadi breakfast nasi goreng dgn chicken nugget (which was so yum yum!!!), aku pun nak le makan something else. Mmg dah teringin lama u, kalau beli sepeket dr Asda, mmg gamaknya naik la berat aku mendadak sebab kat rumah ni takde org makan benda2 manis ni. Tapi kalau ada cream cheese, lagi masyuk, ni dia bagi clotted cream biasa aje. 

Scone with clotted cream and strawberry jam. 
Korang tgk clotted cream tersebut, gila banyak!!! Boleh membesar bagai johan kalau abiskan, so aku tak abiskan. Rosak scale kat rumah karang!!!
Makan dgn secawan kertas teh o.
Feeling british abis laaa.. cheh!!!

Photobucket

10 comments:

en_me said...

chantekknyerrr..

Ms.Lilies said...

Aku suka btl tgk umah omputih ni la..lawa2

Cik Lurpak said...

en_me: cantekk, mmg cantek!! kalau aku kerja sini, dah lama aku dok area sini.. kalau laa kannn..

Cik Lurpak said...

k.mimi: rumah diorg kadang2 dr luar nampak biasa2 aje. sekali jenguk dkt dalam, mak ai canteknye.. huih,brg murah dkt sini, tu yg best2 je isi2 rumah, jeles tau saya!!!

Kazaztan Team said...

pas baca N3 nie teringin pulak jadi mek british...:)btw..umah mrk mmg cantik2...

Cik Lurpak said...

Kazaztan, mmg syiok kalau pikir bab rumah, scenery and shooping.. tapi bile masok bab lain, mcm pikir 2-3 kali gak la nak duk sini.. Malaysia gak best kot.. hehehe

aliaaroslan said...

tea - dah british.. scone - laaagggiii british

Cik Lurpak said...

kalau dah "innit" di ujung lidah, bertambah british la diri ini.. heheheh

somuffins said...

CL
... lagilah kalau skip mandi, hehe.

Cik Lurpak said...

CikSom ni mcm tau je i'm trying my best to be British dgn tidak mandi.. takla tak mandi terus... 2 hari sekalii aje.. hehehe.. British seminggu tak mandi pun diorg relax aje.. saya tak leh, pening kepala..

Related Posts with Thumbnails