Tuesday, 28 September 2010

Questions to Omputih



It has been 1 year plus living in UK. I love the country (in terms of shopping) but I really hate the weather (weather Malaysia pun aku tak suke, panas sampai migrain, sini sejok sampai malas! matikla salahkan sejok, padahal mmg pemalas).

To tell you the truth, before I stepped my foot on the Queen's land, I imagined myself have several Britons in my friend list. No, I don't. The non-Malaysian friends that I have here are from Greece, Italy, China, Iran, Zimbabwe and Saudi Arabia. The only Britons that I knew are my supervisor and my neighbours (Andy, Ros, Carol and Oliver). And we do not have a conversation every single day. Tak la baik sampai pegi rumah, makan-makan. Selalu je macam saje buat meeting nak dkt waktu lunch dgn supervisor, dgn harapan dia ajak gi lunch sama-sama. Masa makan la boleh borak-borak kann, tapi haram dia nak ajak, chait! Masa borak-borak tu, boleh gak nak tanya soklan yg tiada kena mengena dgn research yg mengarut itu. Anyway, the questions are:

1. Macamana korang train anak korang supaya tak berlari, memanjat dan berguling in restaurant. Instead, they just sit on their chair and eat. Tawaduk sungguh!

2. Ok, what is the traditional British dish? Don't tell me it's fish and chips.

3. How can you stand the weed (as in a plant, considered undesirable, unattractive, troublesome and it grows where it is not wanted in a garden.). Asik la tumbuh, baru potong last week, ni yg mendatangkan amarah!!!

4. If you don't have dryer at home, how do you dry your clothes? Takkan la ko sidai kat luar, dah la sunny day adalah jarang. Don't tell me that you send all clothes to laundry, mahal ok! Or better yet, pakai 2-3 kali lepas tu buang, gila kayap!

5. Why on earth do you really love kebab, fish and chips and pizza? Bersepah ok kedai cenggini, bosan I!

6. You really have support from government in so many ways, like housing, children, moral, etcetera.  But why? why do you still have homeless people? Sian pakcik yg tido dkt dgn Flavourz tu, isk isk!



Question that I already I knew the answer is "how do you keep your body warm?" Answers: Drink beer or wine, a loooott and skip the shower or bath. Seriously kalau korang tak mandi, badan panas. Experiment telah dijalankan oleh yours truly pada winter yg lepas. Tapi after 2 days, pening kepala sebab bau adalah tidak best! and that brings us to another question for omputih, "Macamana korang SENDIRI boleh tahan bau badan kalau tak mandi? Dah la tak pakai deodorant, hapak tau satu lif!!!"


Photobucket

6 comments:

kucingorengemok said...

oi fish n chips sedap, apaaa!

somuffins said...

CL
Jawapan pada soklan2 d'bomb tu ialah "kihkihkih". Sekian, harap ia dapat membantu.. Nak sambong "kahkahkah" plaklah..

Cik Lurpak said...

KOG: biasanya traditional dish mesti la yg tedious nak dibuat kan.. setakat fish and chips, hek elehh... tapi kite makan kat kedai gak walaupun senang nak buat, sebab murah gitu.. hahahahaha

Cik Lurpak said...

Somuffins: heheheh.. sapa la nak tlg jawab kannn...

Rozie said...

they'll say curry! boooohoooo britons!

Cik Lurpak said...

perasan btol Britons ni!! diorg taktau ada org buat mee kari sedap dkt kedah!!!!

Related Posts with Thumbnails