Friday, 13 August 2010

Yg simple itu yg sedapppp....

This time we added grass jelly and gula melaka.
But still, we felt something was missing.
Maybe we need red bean paste, not red bean seketoi2 tu..
Oh, we cannot find ice crusher at Argos, Homebase nor Tkmaxx. 
And we end up using blender to crush the ice, gigih oo.
Our simple menu: Ikan Talipia Taliban Bakar and Ikan Pari Bakar Portugis. Thanks to Lady of Leisure sebab share resipi pari ni, sedaaaapppp!!! Hari tu kiteorg merajuk sebab beli ikan pari kat sini, tapi bila masak asam pedas, tak sedap. So ada balance satu keping ikan lagi, so try la resipi LL, mmg sedap la kan, so next time bile beli pari kena buat resipi ni lahh..
This is my favourite, Bubur Pedas. Sarawakian mmg makan menu ni kalau bulan puasa, yg saya tahu la, sebab MIL saya suka masak ini bulan Ramadhan. Hari tu balik Malaysia, dapat la beli dan bawak seludup serbuk bubur pedas ni ke UK.

Senang kan hari ni nye resipi, baling2 aje.. 
Tapi mmg sedap la makan ikan bakar ni kan.. keje pun mudah aje.. heheheh
Lagi mudah, kalau ada org buatkan.. kalau la kann.. heheheheh



4 comments:

afendi ariff said...

Bubur pedas?Mana aku nak cari kt area KL ni?
heh....

Budak Lurpak said...

Hehehe..aku taktau la mana ko dpt kat KL tu bro.. ko pegi kuching makan la.. hehehhe.. tapi sapa tak makan sayur, tak leh telan la kan.. sebab banyak sayur la dalam bubur pedas ni...

DrSinga said...

berapa jam puasa kat sana???

Budak Lurpak said...

16++ hours.. tapi buleh survive.. hehehe

Related Posts with Thumbnails