Tuesday, 17 August 2010

Seri Muka


I will not preach about how to naikkan seri muka. Pakai la kau SKII  as alat jagaan muka and Bobbi Brown as your make-up kan, tapi kalau ko tak senyum, tak do berseri muko kau do...Aku kata senyum la bukan sengih! Tapi takde la aku pulak ckp, pedulikkan jerawat jeragat itu semua, asalkan ko senyum, settle masalah, tidak.  Kalau ko tak jaga muko kau, kau senyum pun, org takut woo nak senyum balik, kang kata perli la apa la kan. Dah gi cuci muka, jgn telan air sudehh, posa. Ye, saya tau, jawapan standard, ambik air semayang je, confirm berseri. Amik air semayang banyak2 kali buleh, tapi jgn membazir air. 


Wahh, ko budget muko ko berseri ada star2 bagai, terpulanglah wehhh!!


I bought a new kitchen tool because I really craved for something and I need this tool to make it. Hari tu mak suruh bawak dr Mesia, ko gatal kan kata "takyah takyah", chaitt!!!
 Don't ever ask me how much I bought this steamer in MYR, gile tak logic jawapannya.


This is the product after one hour. Oh senang baitu je buatnye, kalau tau dah lama i berniaga PARAM kat Bristol ni haa...
First time try, lembik la pulak the green part. Mmg tak berseri la kuih ni hasil kerastangan i. But don't worry, rasa adalah tip top sebab dibuat dgn kasih syg, perhhhh!!!


Dan sekarang, sapa nak abiskan yg balance ni haaa!!! Jawab!!!


psstt: Besan parents aku kata kalau muka tak berseri, maknanya "kurang ngaji kottttt".


16 comments:

afendi ariff said...

diang muka atas nasik yg tgh dimasak pun mujarab....
tak tau la...org kata...heh!

TotYati said...

hai...

best best nk sikit

tapi... nak tanya gak harga steamer tu buleh?


lalalalalariks

Budak Lurpak said...

Afendi: Ko biar betol bro! Kang menitik ulat resdung dalam nasik kanggg!! hehehe..

Budak Lurpak said...

Yati: Erkkk, kalau mak kite tau kan, kire pengsan mak kite dengo.. hehehehe

Ribbon Clown said...

search button ko nih tak berfungsi eh mimah? puas aku tekan..aku nak carik entry pasal spanx tu..dah nak raya ni, eloklah pki bj raya ng spanx.. ;p

tade la aku melantak kuih raya byk2..

Nway, first time aku wat seri muka pun jadik camni.. ilek aa..belen tu ko makan slow2..;p

Budak Lurpak said...

pe'jah, butang search itu hanya hiasan.. heheheh.. ko carik la kat archive aku, tajuknye "spanx, not spank!"

hoi, org pakai spanx supaya dpt melantak banyak2, tak le nampak sgt lapisan perut itu..heheheh

pening pulak kepala aku nanti makan pulut kemain banyak..heheheh

Lady of Leisure said...

i buat serimuka gak semalam.. serimuka ni selain kukus, dibakar pun boleh.. :)

e.l.i.z.@ said...

brapo weh hargo steamer tuh? nok kirim buleh :P

Fazira said...

haaaaaaaaa...kak mana beli steamer nie?? Argos kah? Tesco kah? Debenhams kah? berap harga nya kah? heheheh.

Budak Lurpak said...

LL: laaa, awat tak habaq! letih jek beli steamer.. hehehe.. tapi takpe, banyak gune steamer ni.. hhehhe

Budak Lurpak said...

eliza: dkt malaysia berlambak steamer.. cuma bezanya mahal and murah aje.. mu nak kirim steamer nak buat gapo? nak steam muko? heheheh

Budak Lurpak said...

Fazira: Steamer akak ni yg 3-tier, 22 cm.. Akak beli kat Tkmaxx.. 19.99.. lagi murah dari argos, robert dyas, debenhams.. heheheh

melissa said...

alaaaa lebih kurang la tu kak mimah..saya punya kukus lagi lah,mcm mangkuk ayan tu aje tau, cepat terbakar besinya..reganya?? usd30!!

Budak Lurpak said...

farah: perhhhh!!! gilak aaa.. boleh baju banyak tu USD30.. heheheh

DrSinga said...

kihkihkih........
sudu je dek........
.
dan gelak lagi....
.
(macam lah aku pandai buat...)

Budak Lurpak said...

Ibusinga: Kalau kat malaysia, takyah gatai nak buat kan.. order je setalam kuih ni.. heheheh.. sudu pun sudu lahhh.. heheheh

Related Posts with Thumbnails