Friday, 6 August 2010

My Dream

Last night, I dreamt.
A very vivid dream.
About something.
About the thing I missed most.
.
.
.
.
Tempe
[source: ms google]
Tempe salut kunyit, goreng garing2,
pastu cicah dgn sambal kicap,
oh nangis!!!

13 comments:

afendi ariff said...

agok mahey bebenor ye tempe kat sane?
heh....

Lady of Leisure said...

i hv a friend in edin dok sana dia buat tempe, laku katanya..

e.l.i.z.@ said...

aku x behi kakah goni

melissa said...

akakkkkkkkkkkkkkkk,

mama saya selalu goreng celup dgn tepung letak kunyit, garam, ketumbar tumbuk, bawang merah tumbuk n daun limau nipis hiris halus2..makan dgn sambal kicap.... RASA NK BALIK MALAYSIA SKRG jugak huhuhu

p/s: last makan tempe setahun lepas waktu imran dtg US, dia bawakkan sambal tempe n ikan bilis mama saya masak..sedapnya huhuhu

Budak Lurpak said...

Afendi: Aku rasa mesti ada kedai yg jual, tapi aku tak penah jumpe.. dgr cerita ada gak org buat, tapi tempah lah kan. tapi kalau hanya tempah sepeket-dua, boleh ke? heheheh..harga aku taktau la bro

Budak Lurpak said...

LL: alaahhhhh, jauhnya edin tu wehhh!!!kalau setakat satu jam drive, sanggup i.. hehehhe

Budak Lurpak said...

eliza: kakah? aku tak pass lagi speaking kelantan..hehehhe

Budak Lurpak said...

Farah: Aruah atuk akak dulu pun goreng tempe macam mama ko.. sedappp giloss!! itula minum petang kiteorg, akak rasa sedap abis dah tempe mcm tu, sekali cicah sambal kicap, perhhhh meletop...akak nak suruh mak akak bawak la nanti..hehheheh

fika79 said...

siannya ko,kt germany ni berlambak kat kedai asia(thailand),cuba2 a tgk kedai thailand..ada kot..

Budak Lurpak said...

apakah? org thailand pun makan tempe ke? hehehehe..

fika79 said...

haa...tu xtau nk citer camne..tp mmg sodapp!

DrSinga said...

HAHAHAHA!!!!!!!!!
jejes!!!

Budak Lurpak said...

tu lahhh, bukan setakat jejes wehhhh.. dah la berladung air liur ni haaa

Related Posts with Thumbnails