Tuesday, 10 August 2010

Emak Baik!

Emak saya baik
Habisla duit pencen beliau buat bayar postage ni.
Beliau kirim yang ini.
Dalam yang ini, ada yg itu.
Ikan bilis dah siap kupas, cili kering, asam bom, kurma akbar, tat nenas gulung dan mazola. 
Emak tak tahu saya tak suka biskut mazola.
Saya suka the overrated almond london. Hehehe.
Emak kirim ini juga.
Baju kurung baru saya dan baju melayu Mrkamahkamah.
Raya tahun ini saya ada 2 baju kebaya dan 2 baju kurung.
Walaupun saya duduk di negeri org putih tapi banyak color lain juge, saya tetap melayu, motif?
Mari berdoa semuga baju-baju ini muat dgn tubuh saya yg bersize 12 di atas, size 14 dibawah.
Baju menantu takda, sebab menantu dia ranggi.
Kasihan emak saya.
Beliau tak tahu saya pandai giler masak asam pedas dan rendang.
Oh ye lah.
Saya tak penah masak utk beliau, kecuali masak nasi, goreng sayur dan goreng ikan.


Baiklah kawan-kawan.
Selamat menyambut Ramadhan.
Kalau nak jaga badan dalam bulan puasa ini, kurangkan lawatan ke bazar ramadhan.
Masak sendiri ye.
Ini bukan ayat dengki utk mereka yg di Malaysia.
Ini ayat nasihat.


Selamat Berpuasa Emak dan Abah.
Terima kasih di atas kiriman itu.
Sila booking tiket utk dtg ke sini secepat mungkin selepas raya.

15 comments:

geraugebang said...

Mak awak memang baik...mak kita pun...he he he...
Amboi...orang malaysia kat Malaysia pun belum dapat baju raya...dia dok negeri orang putih dah dapat...

ayat hujung tu...akak sentap tau...ha ha ha...mana ko tau akak nak beli kat pasar rmadahan....selalu?
Tak, tak, tahun ni nak azam...kurangkan beli kat pasar ramadhan

Selamat Berpuasa....

melissa said...

kak mimah,

saya pon baru dpt kiriman dr Malaysia, gembiranya dalam hati, cuma tahun nie tade kuih raya (eksen, konon2 nk buat kuih raya sendiri muahahaha kompem aku tak makan kuih raya tahun nie huhuhu)

sudah 3 tahun tade bazaar ramadhannnnnnnnnnnnnnnnnn sedihnya (utk org yg malas masak n suka makan kuih bagai2, bazaar ramadhan itu sgt penting hahaha)

selamat menyambut ramadhan utk akak sekeluarga, semoga kita semua mendpt keberkatan di bulan yg mulia ini!

kucingorengemok said...

lain kali sebelum dia bungkus kotak tu, kasi list apa yang awak nak... senang takde pembaziran, hehe

Budak Lurpak said...

Kak Gerau: Alamak kak gerau, u sentap ke? hihihihi..hari ni buka ape? masak kat kedai kah? hihihi..

selamat berposa kak gerau :)

Budak Lurpak said...

Farah: Org mcm ko ni mmg melakukan pasar ramadhan.. tapi mcm last 2 years lah kan, frust tau, tak semua org jual kat param tu bukan jual makanan, kadang2 dia jual plastic.. nampak cantek, tapi nan -ado sedapnye..

mak ko kirim apa da? selamat posa utk ko ngan imran..agak2 nak gi berkebun, takyah posa la kot.. kang tertongeng kat tgh ladang tu kanng...

Budak Lurpak said...

KOG: kite mintak tart gulung aje.. tapi kekonon dia buat suprise la..tambah satu lagi kuih.. kekonon kite sama tekak dgn dia la.. hehehehe.. tapi takpe, syukur! selamat berposa KOG :)

Incredible Design said...

selamat posa mimah..best ye dapat byk brg dari malaysia...hehehe

Nana said...

It is so sweet to receive such parcel from love ones :) Happy posa Mimah :)

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan

singgah sini alhamdullilah dapat gak mimah berpose ngan menu malaysia apa yg penting mimah tak lupakan neraga sendiri


cayokkk

selamat menjalani ibadah pose

Budak Lurpak said...

Incredible D: syiok woh, buleh buka posa dgn mee bandung heheheh.. selamat posa ye awak :)

Budak Lurpak said...

Angah: Rumah saya ni jarang ada menu itali atau steak.. kalau dah teringin baru le saya buat, sebab dkt rumah ni semuanya tekak malaysia.. hehehhe..

selamat pose ye angah :)

Budak Lurpak said...

Sze: thanks sze :).. am hoping that my siblings can post my parents here.. hehehehe

K.Nor said...

salam .. alhamdulillah.. sayu pulak tengok dpt kiriman dr ibu tu.. bersyukur la bila masih ada ibu walau duk jauh.. sdgkan ada yg tak ada ibu lg cam k.nor ni.. k.nor dpt rasa apa yg ibu mimah rasa sbb k.nor pun selalu hantar barang utk anakanda kat jordan nun..seboleh nya smua nak hantar.. apa aje yg anak suka.. aisehhh terlebih sayu la pulak.. ok2 pusing balik..
k.nor dah reply pertanyaan mimah kat komen n3 agar2 coklat ya.. :)

Budak Lurpak said...

Kak Nor, itu baru sikit mak saya hantar.. tapi dah berapa ratus dah airmail nye charge.. dia pulak jenis tak percaya shipping sebab takut makanan tu buruk katanya, tapi takpe dia nak dtg sini hujung bulan 9 nanti...thanks kak nor atas tips itu.. selamat posa :)

melissa said...

kak mimah,

stok2 bese cam kicap tu plus ada acuan kuih, tepung buat kuih raya, baju raya, tudung raya, rempah rendang (sebab anak dia tak pandai masak rendang dr scratch) hahaha dah tu saya special order kad raya muahahaha

tu lah kak mimah, minggu nie buat kerja kebun tunggu hari ahad sebab imran tak kerja kan. nk mintak dia tolong huhuhu.. bulan pose nie tgk matahari pon dah tak larat nk p kebun huwaaaaaaaaaaaaaa

Related Posts with Thumbnails