Wednesday, 18 August 2010

Another Cobaan and Nasi Lemak + Quail.

The dateline : 1st September 2010.
So, mmg busy. Tapi masa busy tu lah kan....
notebook ni nak buat sengal!
See the vertical lines?
The lines kejap ada kejap takde, but sometimes it will stay there paling lama 1minute plus plus. Erghh!!!
Ko mintak ganti eh? Tunggu la boxing day kann...

So, agak busy sekarang.
Malas la kan, tapi nak makan sedap-sedap, yang tak sedap tok se!
Apa menu paling senang?
Senang dan sentiasa sedap...
Nasi lemak la wehh tapi tanpa timun, i tak suke la timun - timun ni, sejok!
 But we have extra dishes.
Puyuh goreng and puyuh masak halia.
Nak resipi yg sungguh easy peasy ini?

Bahan-bahan : Puyuh/ Ayam, shallots, garlic, ginger, sos tiram, cili padi banyak mana korang suke...

Cara-cara:
1. Goreng puyuh/ayam. Takyah dok gatai nak gaul dgn kunyit and garam segala, no need! Dah masak, letak tepi.
2.Hiris halus shallots, garlic, ginger dan cili padi. Ginger harus banyak ok!
3. Tumis benda2 yg dihiris sampai wangi.
4. Masukkan ayam/puyuh.
5. Masukkan sos tiram sesedap rasa. Gaul sekejap. Siap!!!

Ok. Tadi sebelum buka puasa, timbang berat, oh sudah turun 2kg.
Tapi dah belasah nasi lemak 2 pinggan, nampaknya naik balik la 2kg, chaittt!!!

9 comments:

kucingorengemok said...

apa nii? mana boleh baru 7 hari dah turun 2 kilo? saya bantah!

;)

afendi ariff said...

2 pinggan?
dah balance blk la tu...
heh!

melissa said...

kak mimah,

lasest weight saya 49.9 kg..kemajuan tak hahahahaha peha pon skrg dah tak bergesel muahahaha

melissa said...

sebenarnya nk komen psl puyuh huhuhuhu meleleh2 tgk puyuh akak tu huhuhu kenapa kat sini tade menda2 mcm tu? paru lembu pon tadeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sedih giler duduk US nie tau!!!

Budak Lurpak said...

KOG: seminggu sebelum posa timbang 67.6.. semalam timbang 65.5.. hehehe.. tahun lepas sebulan puasa kurang 5kg.. tahun ni kalau leh nak la 6 kg kan.. heheheh.. itu la hebatnya kalau tidak ada PARAM atau mak saya dkt sini.. kalau ada mak saya dkt sini, tak jadik la diet.. heheheh

Budak Lurpak said...

Afendi: Tu la.. aku rasa dah balance balik la ni.. chaitttt!!!

Budak Lurpak said...

farah: sedappppp oooOOOOooo Puyuh tuuu!!!! Sapa suruh pegi US? Dah la ujung dunia.. heheheh

sue-sama said...

sdapnyeee

Budak Lurpak said...

sue: oh mmg sedap :D

Related Posts with Thumbnails