Tuesday, 31 August 2010

14,12,11, 10 and my dream

From the top, size 14, 12, 11, 10.

The biggest is the size that I feel really comfortable when I'm wearing it. But need to wear a belt and a spanx, so that tak nampak lurah belakang. I still can eat a lot if I go to a buffet session in this size. Sebab kalau pakai this size, I can still seluk tangan ke dalam seluar, oh saya bukan lelaki nak betolkan apa-apa yg patut.

The 12 is my actual size. Before Ramadhan, I can fit into this size but I cannot buttoned it. Tapi takkan nak jalan2 without buttoning the jeans kan, eh tapi jimat 2 saat ketika saat getir di WC. Now, I can wear this size and successfully button the jeans. But then I cannot go to buffet with this jeans, huh!

Size 11 is a size that I managed to fit into when I was 60.5kg in last January. Baru 2 kali pakai seluar tu. Sebab dia kan fit gitu, tapi masa tu winter so kena pakai another layer of pant, kalau tak mati kesejukan.

The last size is my size before my first pregnancy. Nak size ni balik!! Sebab dkt Levi's Malaysia adalah sgt susah jumpa size lagi besar dr size ini. Erghhh!!!

BUT

Cita-cita saya nak pakai size 8, ahaks! Dalam mimpi pun belum tentu dpt wehhhh...!!!

Photobucket

8 comments:

DrSinga said...

8??
2 lapis spanx..

Cik Lurpak said...

Ibusinga: lepas pakai 2 lapis, terus tak leh napas.. sekali lepas napas, semua baju koyak2 mcm hulk..

nottingham said...

lurpak, kena ikut apa vera wang cakap. 'its not about making the dress fits you, but to make you fit the dress'. so sila paksa pakai saiz kecil and then motivate. hahahaha.

Cik Lurpak said...

nottingham: Hoih, kalau mcm tu I pi beli size 0.. hehehhehe.. tapak kaki pun tak celuihh.. heheheh

hamzah ian said...

tak paham lagi aku ni

Cik Lurpak said...

Hamzah: Apa yg ko tak paham aa?

Rozie said...

me likey this post :p

Cik Lurpak said...

u suke ke noks? selagi peha tak berselisih, harusla pakai jeans kann.. hehehhe

Related Posts with Thumbnails