Sunday, 1 August 2010

Personal Shopper and MeLoveSushi

Cheapo escapade for our family, no hotels and flights booking required = London. Arrived yesterday at around 7.30pm and walla! the bride-to-be and Izza had graciously prepared curry mee and  bread pudding for dinner. Both were marvellous!!! Had two servings for each dishes. Next morning, after a heavy breakfast ( roti telur + sardines + chicken curry) and another round of super yummy lunch (pak choi stir fry, fried chicken and ketam masak lemak cili api, gigih oo tuan rumah bangun pegi pasar beli seafood), its shopping time! Girls-only day out and how I wished it was only me and Rozie. Somebody else tagged along. I really hate her guts for being around, I wished that its already Monday so that she is already on her way back to Malaysia. 

Adhering to the usual customary, we went to Oxford Street to shop shop shop! I already reached my maximum limit for my summer shopping hence, with a heavy heart, I bought nothing for myself. Being a personal shopper to a few friends in U.S.(sapa lagi kalau tak Farah Melissa yg dkt Lubbock Texas kann) and Malaysia (my brother, K.Sharin and K.Ayuniza), there a few things in their list that I haven't bought yet. Our destination were Zara, H&M, Uniqlo, Gap and PerfumeShop. Akak tak pandai masok Harrods dek non, so kalau ko nak order LV, Coach ke jadah kan, order dgn org yg stylo, bukan kat akak ye dek non! Despite Zara is on sale now (Zara London mmg over ok! baju longgok-longgok aje! Benci, kat Bristol and Birmingham tak macam tu ponnnn), sorry lah Farah baju munga2 mmg mahal la, tapi cantek2!!! Tunggu winter sale la kot, hehehe. Anyway, baju ko ada 2 keping ye cik farah.

After that, haruslah makan kan. So, we went to MeLoveSushi in Swiss Cottage, the only halal sushi restaurant that we know of. I normally choose to eat fish at any sushi restaurants, takkan makan ayam. Tapi disebabkan, rozie kata ada duck, so we tried la Duck Roll Uramaki (with green coated thingy). Yumms!!!

Then, as usual, my favourite salmon sashimi and salmon hosomaki. Macam biasalah rasa dia, sedap aje. Rozie je yg tak leh telan. The third person ordered Chicken Udon Yaki and if it's Rozie, I'll definitely will ask for a bite or two, but unfortunately it wasn't her. So, taknak la aku kan, kirim salam aje! I never asked but that third person did said the udon was good and aku yg bayar udon dia, wtf!

My sushi-eating endeavour was put on temporary halt when somebody from Malaysia called my phone and asked me about the third person. Rosak mood! After that, we headed home and made a quick stop at a cafe to buy a 15" pizza and one K.O spited roasted baby chicken for T-Bag and Mrkamahkamah. At home, aku ngan Rozie yg belasah 2 slices pizza, hahahaha!


p/s: I believed there are individuals in this world who really really love to take things for granted, ungrateful, lazy-to-the-max, selfish and bodoh-sombong. All combined in one person and the result = super annoying person is formed.

17 comments:

Fazira said...

alahai kak mimah..
fazira faham perasaan kak mimah...
penah rasa macam tu...
sakitnya hati...kita saja yg tahu..
don't worry...tak penting pun orang2 macam tu dalam hidup kita...tak rugi pun ada org macam tu dalam hidup kita. (^_^).

nanti dtg birm...boleh makan chilies squid banyak2 yer

Budak Lurpak said...

dulu-dulu, masa abah akak ada marah2 dkt org, dia selalu ckp "takyah sebut dah nama org tu dkt depan abah"..agaknya macam tu cara orgtua2 ilangkan rasa marah.. let time heals the pain.. tapi one thing for sure, akak takmau dah jumpa dia sampai bila2..hahahahah...

ayam said...

those we don't speak of? mcm the village la plak

DrSinga said...

hahaha.....
dia tak rasa ke orang tak nak dia ikut???
apa ko tak tinggalkan je dia....

Budak Lurpak said...

ayam: yesss.. bahaya benda ni, leh gigit macam vampire

Budak Lurpak said...

Ibusinga: T-Bag jaga Mrkamahkamah kat rumah, T-Bag taknak tgk muka dia kat rumah.. so kena la angkut kan budak tu.. tensi gua wehh.. nasib baik die dah sampai mesia.. heheheh

suhaila said...

Haha pande pulak blt sorang msia tek mah??? Mujur survived mun x tek satu hal gk tipah...

Holly said...

Two of my two favourite things - sushi and UNIQLO women's clothing! Sounds like you had an awesome time :)

LittleBorneoStore said...

Salam. Nampak sedap... but i can never muster the courage to eat raw fish... hic!

Budak Lurpak said...

K.Su, nya degil k.sue.. org nyuruh nya beli padlock kei beg nya, nya sik mok meli.. sik tauk la apa jadik dgn brg2 nya.. ilang ka apa, tapi kmk tek ada nahan org mesia juak di epot, kmk nyuruh sidak ya ngembak nya sampei ke gate.. sik mok kmk nyusah dirik munnya tersesat or terlepas plane.. hehehe..nasib bait tek dah sampei di mesia.. bingung parents kmk.. nya duak indah maok ke sitok ASAP.. heheheh

Budak Lurpak said...

Holly,

Uniqlo is affordable compared to the other brand.. plus the design is simple.. It will be awesome if I have MORE THAN a plate of sushi sashimi.. oh heaven!!!

Budak Lurpak said...

LittleBorneoStore,

the duck is super delicious, yummy!!! i berani makan salmon aje.. seabass or apa2 yg lain, belum ada courage lagi la.. raw oyster pun sekali aje.. tapi not bad la...

Effa Ash said...

sapa org ya mimah...
menci menci mek kita mala jak shopping till tergolek2 sinun..dah jadi personal shopper..beg murah sik

Budak Lurpak said...

Effa: Org ya adalah cousin bertuah kmk.. Mmg ampeh!!

Ya rabbi faa!! Nang gila kmk diam sitok aieeee.. Tinggal satu summer ajak next year utk shop shop shop!! Zara and Gap adalah umpama Padini ajak... Bag apa fa? Coach? Radley? DKNY? Guess? heheheheh..Berapa budget? RM1k? Ktk org banyak duit, beli la LV.. heheheh

melissa said...

salam kak mimah,

wah terpampang sungguh namaku besar2 di situ yea hahahahaha maseh2 di atas sokongan padu mu itu :x .

p/s: sorry lama tak nyempat blog-hopping, busy busy busyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

p/s no 2: saya still tak faham yea napa org US shopping kat UK, org UK shopping kat US hahahaha anyway kawan2 kak mimah kalau nk kirim saya dipersilakan..saya suka bershopping utk org nie (sebab diri sendiri dah lebih kuota hahahaha)

p/s no 3: berat saya skrg 51kg saje hahahahahahahaha :D

Budak Lurpak said...

farah:

Akak dah bertekad nak beli at least 2 bag gerabak..

Org UK shopping dkt US, sebab dollar US adalah rendah.. hahaha.. org US yg shopping dkt UK adalah sebab diorg terlebih duit, macam ko..hehehhe

confirm masa raya berat ko 45kg.. hoi, nanti tinggal tulang, nanti imran complaint.. hahahahha

Effa Ash said...

menci dan menci dan menci lagiiiiiiiiiiii...mun ada bas g uk..kinek tok saya g...oh miak ya duhal tek..apa dipolah nya sampei ktak berpatah arang berkerat rotan tek..bag..nine west jak..guess pun ok..LV sik mok eh..mesti org ingt mek beli serikin la..spanx ya cam best jak

Related Posts with Thumbnails