Friday, 30 July 2010

Fat, Not Obese

[Source: UK Daily Mail]

The public health minister said larger people were less likely to bother to try to lose weight if they were told they were obese or overweight than if the doctor was blunt and said they were 'fat'.

Kire ok la kan.
Fat = Gemok
"Anda gemok"
Biasa aje, tak le kejam bebeno.


Kalau BOYOT?
 Tetiba ada org lalu tepi ko sambil ckp
"Eh boyotnye dia"
Kalau pregnant, tak yah terasa  la kan.
Kalau tak, nangiss!!!



Ini adalah peringatan kepada diri sendiri, adeh!


6 comments:

kucingorengemok said...

kawan kita seorang dara telah ditepuk perutnya oleh anak kawan (budak kecik la) dengan kata2 "BABYYY"... sedih kan, hehe, i terjun kerusi kalau kena gitu!

AngahSayang2314 said...

yup apa yg penting kena berhati2

Budak Lurpak said...

KOG:huwaaaaa!!! nangis la member...

Budak Lurpak said...

Angah: Erkkk, kena hati2 makan kah??

Anna Da Lady said...

hehe..kawan saya pun ada kena tegur..tapi, biasalah after mengandung kan??...orang tanya..aik, awak...mengandung lagi ke?...hehe..kesian dia..lepas tu, dia pun dah maintain balik...

Budak Lurpak said...

oh sadis kan Anna.. awak tau selepas one year plus saya bersalin, ada org tegur saya, "eh u pregnant lagi ye, dah 6 months dah ye".. tak ke naya tuu.. hahahahah

Related Posts with Thumbnails