Monday, 5 July 2010

Cobaan!!!

10 days to go, from a total of 30 days.
It is my first day after a loooooong break.
I had this at 3.30am.
 
 I skipped the pizza, because seriously, pizza at 3.30am, seriously?
Must eat banana since my GP said I don't have enough potassium in my body.
Need to eat a looooooottttt of banana before my second blood test and hopefully the result will turn out good.

Finished cooking breakfast and lunch for 2 adults and one kiddo at 9.10am.
Breakfast: Cheese and onion slice, amat mengegar kalbu when I took it out from oven.
 Lunch: Ayam Korma and Sambal ikan bilis+kentang +kacang. Oh, sambal! Hope they left some for me.

At 11am, I looked into the fridge.
A closer look, bawak keluar fridge.
Wahhh, sejuuuukkk. Sukeeeee!!!
I made the trifle yesterday and I kinda forgot to buy sponge cake or trifle sponge at Asda. All I have was IKEA Raspberry Cheesecake.
Since not a single person in this house love this cake and before I dump the cake into the waste bin, I decided  to make a trifle using this cake as the base. Jimat masa takyah letak jam on the cake kan..sebab dah siap ada jam raspberry on top of it.
Wahh, tak sabar nak rasa. 



It's 11.30am.
10 hours to 9.30pm.
Huwaaaaaaa!!!


8 comments:

DrSinga said...

aku tinggal lagi 11 hari....
marathon beb!!!

Budak Lurpak said...

kalau ari ni dpt abis, iskk isk..lamanye nak bukak pose, maknanya tinggal 9 hari..kalau buleh nak marathon, kena tgk kepala malam kang.. kalau kepala dah boink2, kena skip next day la jwbnya...

Lady of Leisure said...

isk trifle tu sedapnya... u buat sendiri? tabik spring to u.. i tak reti buat..

Budak Lurpak said...

LL: a'ah saya buat sendiri..taktau la sedap ka tidak.. baru first time buat.. saya tak letak any jellies, sebab tak muat dah..heheh.. yg ada hanyalah, cake as the base, custard sauce, buah2 and cream.. tak sabaqnya nak bukak posa..hehehhe

kucingorengemok said...

apasal tak ganti puasa time musim sejuk...? kejap je dah buka :)

Budak Lurpak said...

KOG:masa winter dah ganti 20 hari.. tak sempat nak abis.. heheh..tu yg utang lagi 10 hari..semalam dah kurang 1, lagi 9 la .. fuhhh!!!

Ribbon Clown said...

aku pun ade lagi puluh-puluhan hari.. T_T

trifle ko tu nmpk sedap..aku nak wat la.. versi aku lak ;p

Budak Lurpak said...

fuh..lega, ari ni kalau khatam puasa, so 6 hari lagi la aku ni...

buat la.. aku rasa kalau letak jelly perisa strawberry lagi sedap la.. aku malas dowh..hehehe.. tapi tu pun dah cukup sedap dah bg aku...hehhehe, alasan org malas..

Related Posts with Thumbnails